Поведение на крал или просто арогантност? Снимка: © Getty Images

Настоящият крал на Великобритания Чарлз III има противоречива репутация сред британското население. До голяма степен това отношение към него е свързано с раздялата му с принцеса Даяна, но през последните години - благодарение на последователна PR кампания на кралското семейство - синът и наследник на покойната кралица Елизабет II успя да спечели популярност.

Един жест на Чарлз по време на великолепната церемония за провъзгласяването му за следващия британски крал обаче развали доброто впечатление.

Във видео, което усилено се разпространява в социалните мрежи, се вижда как монархът прави не особено любезен жест към служителите в двореца Сейнт Джеймс в Лондон с цел да разчистят бюрото му.

Чарлз III е крал и не трябва да работи, като очевидно в очите на новия монарх това включва и невъзможността да премества мастилниците пред себе си.

Видимо изнервен и размахвайки ръце, Чарлз III показва на персонала, че трябва да бъде махнато всичко пред него, за да може да седне. Този жест е придружен и от съответното изражение на лицето.

Принц Уилям, новият престолонаследник, и кралицата Камила също подписаха прокламацията за провъзгласяването на Чарлз за крал.

Въпреки че Чарлз автоматично наследява трона след смъртта на кралицата, вековната традиция диктува, че той все още не е официално провъзгласен за крал. Необходимо е т. нар. Съвет по присъединяването, който е церемониален орган, да се събере в двореца Сейнт Джеймс в Лондон и да направи официално прокламиране за възкачването на наследника на трона.

Малко след това прокламацията се повторя пред обществеността от балкона на двореца Сейнт Джеймс и следват военни салюти в чест на новия монарх.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Бизнес

120 млн. лв. инвестиции  и 12 нови магазина планира BILLA в България през 2024 г. 

През март компанията отчита дефлация в цените на стоките на годишна база

16:04 - 24.04.2024
Важно днес

СДВР още не знае кой е посегнал пръв при сбиването на Димитър Стоянов и служителя на НАП

По случая от 22 април сигнал е подала и съпругата на Стоянов

14:45 - 24.04.2024