Работилница за бъдещи писатели: Над 500 деца се включиха в седмицата на детската книга

Писатели, журналисти, музиканти, художници и популярни лица от телевизионния екран се включиха в най-новото издание на Националната седмица на детската книжа.

Повече от 500 деца получиха ценни съвети и творчески препоръки в онлайн-инициативата между 1 и 7 юни 2020 г., която се организира от сдружение с нестопанска цел „Книги за деца“ в партньорство с издателство „Просвета“ и URBO. "Булевард България" е сред медийните партньори на кампанията.

Александър Секулов, Катя Антонова, Антон Хекимян, Нуша Роянова, Станислава Цалова, Чавдар Николов, Александър Кръстев и Мила Ташева, Вал Стоева, Жени Лечева и Иван Раденков бяха менторите, които дадоха своите препоръки и идеи на бъдещите писатели.

Певицата Поли Генова, водещият на вечерното забавно шоу по bTV Николаос Цитиридис, актрисата Мая Бежанска и водещата на спортните новини по bTV Флорина Иванова четоха някои от най-харесваните детски книжки за цялото семейство.

Децата, които се представиха най-добре по време на 14-те творчески работилници, са отличени с титлите "Малък голям писател" и "Малък голям художник".

Отличените бъдещи писатели са Александрина Бачева, Алики Ковачевич, Кристина Цанева и Симона Грозева, а най-добрите художници са Симона Божкова и Еда Селим.

Всички участници в кампанията „Национална седмица на детската книга“ получават като подарък онлайн изданието на „Просвета“ „История за коронавируса“. Книгата може да бъде свалена напълно безплатно тук.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Европейски дневници

Роуд шоуто на "Булевард България": Кой формулира българския интерес в ЕС и как го защитава?

Епизод 1: Варна - проследете събитието на живо

11:51 - 16.04.2024
Живот

NOVA ще търси големите постижения на България след `89-а година

В последните две недели на април от 16:30 часа водещите ще представят изобретения, награди и успехи, които са прославили българите по света.

11:45 - 16.04.2024
Важно днес

Пак отложиха делото за мярката на бившата шефка на "Митниците" Петя Банкова и Стефан Димитров

Последното заседание също беше отложено, след като защитничката на Банкова - Аделина Натина, не се яви в съда заради болест.

11:03 - 16.04.2024
Важно днес

Гори историческата сграда на фондовата борса в Копенхаген

Това се случва ден след 5-годишнината от пожара в Нотр Дам

10:38 - 16.04.2024
Живот

Цветелина Цекова за силата да сътвориш смисъл от болката

Когато си тръгва от насилието, взима част от него със себе си и благодарение на таланта и вътрешната си сила, го превръща в оръжие срещу самото него.

09:59 - 16.04.2024