Писатели, журналисти, музиканти, художници и популярни лица от телевизионния екран се включиха в най-новото издание на Националната седмица на детската книжа. 

Повече от 500 деца получиха ценни съвети и творчески препоръки в онлайн-инициативата между 1 и 7 юни 2020 г., която се организира от сдружение с нестопанска цел „Книги за деца“ в партньорство с издателство „Просвета“ и URBO. "Булевард България" е сред медийните партньори на кампанията. 

Александър Секулов, Катя Антонова, Антон Хекимян, Нуша Роянова, Станислава Цалова, Чавдар Николов, Александър Кръстев и Мила Ташева, Вал Стоева, Жени Лечева и Иван Раденков бяха менторите, които дадоха своите препоръки и идеи на бъдещите писатели. 

Певицата Поли Генова, водещият на вечерното забавно шоу по bTV Николаос Цитиридис, актрисата Мая Бежанска и водещата на спортните новини по bTV Флорина Иванова четоха някои от най-харесваните детски книжки за цялото семейство. 

Децата, които се представиха най-добре по време на 14-те творчески работилници, са отличени с титлите "Малък голям писател" и "Малък голям художник". 

Отличените бъдещи писатели са Александрина Бачева, Алики Ковачевич, Кристина Цанева и Симона Грозева, а най-добрите художници са Симона Божкова и Еда Селим.

Всички участници в кампанията „Национална седмица на детската книга“ получават като подарък онлайн изданието на „Просвета“ „История за коронавируса“. Книгата може да бъде свалена напълно безплатно тук.

Прочети