Рапърът Тори Ланез беше осъден за стрелба по Меган Ти Сталиън Снимка: © Колаж

Съдебните заседатели в Лос Анджелис осъдиха рапъра Тори Ланез за стрелба срещу изпълнителката Меган Ти Сталиън, при която тя пострада. Инцидентът е от 2020 г. Ланез e признат за виновен за три престъпления - нападение с полуавтоматично огнестрелно оръжие, притежаване на заредено, нерегистрирано огнестрелно оръжие в превозно средство и стрелба в условията на груба небрежност. Прокурорите искат 13-годишна ефективна присъда. Възможно е рапърът да бъде и депортиран в родната си Канада.

Всичко започва на 12 юли 2020 г. на парти край басейна в имението на Кайли Дженър в Холивуд Хилс. Меган Ти Сталиън пристига на мястото няколко часа преди Ланез. По-късно двамата си тръгват заедно. Рапърът обещава да я остави в жилището, където е остседнала. С тях е и Келси Харис - приятелка на изпълнителката. Тримата се качват в черния джип на рапъра.

Прокурорите твърдят, че по време на пътуването избухва скандал между Меган Ти Сталиън и Ланез. Бодигардът на рапъра спира в тиха улица, където изпълнителката излиза от автомобила. Докато тя се отдалечава, по думи на прокуратурата, Ланез е извадил пистолет и е стрелял към земята в нейната посока. Изпълнителката е простреляна.

По време на процеса адвокатът на Ланез твърди, че не клиентът му, а Харис е тази, която стреля по хип-хоп звездата. В хода на делото рапърът разкрива, че е имал романтична връзка с Меган Ти Сталиън. Това следваше да подкрепи версията на защитата, че не е имал мотив да я наранява.

В своя профил в Instagram Ти Сталиън категорично заяви, че именно Ланез е стрелял по нея. Първоначално звездата отричаше, но по-късно също призна, че тя и признатият вече за виновен стрелец от съдебните заседатели, са били интимни партньори.

Ти Сталиън казва, че в началото е излъгала от срам. По време на процеса тя свидетелства, че била отвратена, че е „споделила тялото си с някого, който би я застрелял“.

„Гледам на себе си като на оцелял, защото наистина преживях невъобразимото. Не само по мен стреля човек, на когото вярвах и смятах за близък приятел, но и преодолях публичното унижение от това, че името и репутацията ми бяха влачени в калта от този човек“, обясни Меган Ти Сталиън в интервю пред Elle.

Адвокатът на Ланез Джордж Мгдесян от друга страна твърди, че няма начин Меган да е успяла да идентифицира стрелеца, тъй като е простреляна в гръб.

Съдът в Лос Анджелис съд обаче призна Ланез за виновен.

Кои са Ланез и Ти Сталиън?

Дейстар Питърсън, по-познат а артистичния псевдоним Тори Ланез, е канадски изпълнител, който започва да издава микстейпове през 2009 г. С времето набира популярност и работи с големи лейбъли в бранша. Последният албум на 31-годишния мъж достига до топ 10 в класацията „Billboard 200“.

Меган Пийт или Меган Ти Сталиън е рапърка от Хюстън. Тя спечели "Грами" за най-добър нов изпълнител през 2021 г. и също се появява в класациите на Billboard с номер 1 сингъл в „Billboard Hot 100“ с песента „Savage“.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Кметът на Дупница е обвинен за закана срещу полицейски началник

Преди дни Дангов развя руското знаме пред сградата на общината

19:56 - 13.05.2024
Важно днес

Забраната за реклама на хазарта влиза в сила. Радев реши да не налага вето на промените

Радев няма да налага вето на промените в Закона за хазарта

18:25 - 13.05.2024
Важно днес

Служебната власт влезе и в Държавната консолидационна компания

Уволнени са избрани с конкурс членове на борда, а за рокадите няма мотиви

18:15 - 13.05.2024
Живот

"Свобода" - мемоарите на Ангела Меркел ще бъдат издадени тази есен

Меркел издава първата си автобиография почти три години след края на мандата ѝ като канцлер.

16:50 - 13.05.2024
Важно днес

Съдът остави в ареста Красимира Трифонова - тъщата на убития Пейо Пеев

44-годишният Пейо Пеев беше открит мъртъв в полуопожарена кола край хижа Алеко.

16:31 - 13.05.2024
Европейски дневници

Над половината от младите българи ще гласуват на европейските избори

Най-много са желаещите да гласуват сред младите в Румъния

15:16 - 13.05.2024
Важно днес

Прокуратурата иска половин млн. лв., за да пусне Васил Божков на свобода

Първоначално поисканата гаранция беше в размер на 130 хил. лв.

14:34 - 13.05.2024