Райън Рейнолдс: Златното момче на Netflix и шеговитата му стрийминг платформа Снимка: © Getty Images

Райън Рейнолдс стана вторият най-високоплатен актьор в класацията на Forbes за периода 1 юни 2019 – 1 юни 2020 г. Американецът е заработил 71,5 млн. долара в този интервал, след като получи по около 20 млн. за всяко от участията си във филмите "Six Underground" и "Red Notice".

Най-високоплатените актьори за 2019-2020 Най-високоплатените актьори за 2019-2020

43-годишният актьор е определян като „златното момче на Netflix“ в последно време, тъй като през юли стрийминг платформата обяви, че готви трета продукция с негово участие. Звездата от „Дедпул“ несъмнено е талант на големия екран, но последният му ход от бизнес гледна точка ни показва, че гледа и отвъд актьорските си изяви. Също така ни доказва, че заработените от него средства се дължат и на изострения му търговски нюх.

Буквално преди часове Рейнолдс пусна своя собствена стрийминг платформа, наречена MintMobile+. Оказа се обаче, че в нея има само един филм – трилърът „Перфектен план“ („Foolproof“) от 2003 с негово участие. Той се пошегува с публикация в Twitter, че в днешно време всяка технологична компания трябва да има своя платформа, подобна на Netflix, а неговата Mint Mobile не е могла да изпусне шанса.

„Представям ви MintMobile+ - най-достъпната стрийминг услуга в света!“, написа звездата от „Дедпул“.

Чувството за хумор на Рейнолдс се вижда ясно, когато отворим сайта на платформата му. Там филмите (или филмът) са разделени на три секции – „Оригинални“, „Горе-долу оригинални“ и „Неоригинални оригинали“. Отдолу има и класация топ 10 в САЩ – интересното е, че всяка позиция е заета от „Перфектен план“.

„Две минути след пускането на услугата, нашият екип от програмисти вече прецени, че MintMobile+ може би не трябва да работи до уикенда. Ще се пренасочим към безжичната мрежа“, написа в Twitter Рейнолдс, отново с голяма доза шега.

Райън Рейнолдс: Златното момче на Netflix и шеговитата му стрийминг платформа

Причината да пусне новата платформа, според изданията отвъд Океана, включително comicbook.com, е да рекламира своята Mint Mobile – компания, която осигурява безжична мрежа, или по-точно представлява виртуален мрежов мобилен оператор. Тя работи върху съществуващата инфраструктура на оператора T-Mobile и предлага на клиентите си премиум пакети „уайърлес“.

Актьорът купи част от акциите на Mint Mobile през ноември миналата година и обоснова този свой ход с това, че компанията предлага достъпен „уайърлес“ на американците във времена, в които не е нужно „да плащат по 65 долара на месец“, а могат да си го позволят много по-евтино.

Той помага за изработване на стратегиите на компанията, както още за комуникацията и развитието ѝ в посока маркетинг. Изглежда, не се справя никак зле с последното.

Райън Рейнолд интервю

Междувременно любителите на седмото изкуство чакат с нетърпение трети филм за „Дедпул“ и следят отблизо всяка изява на Рейнолдс именно поради тази причина. В едно от последните си интервюта създателят на комикса Роб Лифелд сподели, че се е примирил с факта, че може серията да е приключила след втората продукция, но все пак бе обявено, че ще има трети филм.

„Обичам Райън Рейнолдс, обичам всички участващи. Работата им беше фантастична, тези филми ще останат във времето“, сподели Лифелд.

43-годишният Рейнолдс обаче има да мисли върху няколко нови проекта. Той се завръща на екрана за продукцията на Netflix „Our Name Is Adam“ – проект, който бе развит от Paramount, но бе закупен от стрийминг платформата, която определено е най-големият играч в индустрията по време на Covid-19 пандемията.

Вторият най-високоплатен актьор за 2019-2020 ще играе мъж, който трябва да пътува назад във времето, за да потърси помощ от собственото си 13-годишно аз. Двамата заедно срещат случайно баща си, който е на възрастта на героя на Рейнолдс. Планира се продукцията да бъде пусната през ноември.

Райън Рейнолдс филми - екшън

А екшън-комедията „Свободен играч“ ще дебютира скоро в кината. Там Рейнолдс и Шон Леви влязоха в ролята на продуценти, Леви е и режисьор, а 43-годишният актьор се включва на екрана.

Във филма Рейнолдс играе Гай - банков чинoвниĸ, ĸoйтo oтĸpивa, чe вcъщнocт не живее в реалния свят, а e нeзнaчитeлeн второстепенен гepoй във видeoигpa. Toй ce oбeдинявa c нeпoзнaтa жeнa cpeщy вcичĸи игpaчи, ĸoитo иcĸaт дa oпycтoшaт cвeтa им.

Рейнолдс и Леви имат здрави връзки с Netflix, тъй като 52-годишният канадец продуцира хитовия сериал „Stranger Things“, а 43-годишният актьор участваше във филма на Майкъл Бей „6 Underground“, пуснат в платформата миналата година и гледан от над 80 милиона души в рамките на седмици.

Вторият най-високоплатен актьор за 2019-2020 очаква и премиерата на „The Hitman’s Wife’s Bodyguard“ – още един негов проект, който ще дебютира догодина. В същото време двамата със Самюел Джаксън ще бъдат екип в озвучаването на анимационните серии Futha Mucka. Това обаче не е всичко – Рейнолдс е озвучител и в The Croods 2.

Най-голямо внимание обаче феновете на киното насочват към предстоящия „Red Notice“. Продукцията на Netflix с Рейнолдс и Дуейн Джонсън-Скалата трябва да излезе през ноември. Стрийминг платформата похарчи големи средства за филма, в който участва и Гал Гадот. В него агент на Интерпол проследява най-издирваният крадец на предмети на изкуството в света.

Е, вече едва ли звучи като изненада, че Рейнолдс е спечелил над 70 млн. долара в рамките на една година.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Бизнес

ФАРА 2024 ще се проведе в Бургас

Заявки за тазгодишното издание на Фестивала ще се приемат до 18 април

21:24 - 28.03.2024
Важно днес

Радан Кънев: Партия ГЕРБ пожела да има избори и си ги получи

Евродепутатът не смята, че промените в конституцията, могат да доведат до криза

18:31 - 28.03.2024
Важно днес

Сарафов, Гешев и Цацаров са извикани на изслушване в комисията за Нотариуса

Последните трима главни прокурори ще бъдат изслушани във връзка с мрежата около Нотариуса

18:24 - 28.03.2024
Технологии

Сам Банкман-Фрийд беше осъден на 25 години затвор за финансови измами

Фрийд каза пред съда, че съжалява.

17:55 - 28.03.2024
Живот

Бонуси от $75 хил. за всяко родено дете. Как Южна Корея се бори с демографската криза

Компании обещават хиляди долари бонуси за тези свои служители, които решат да станат родители

17:22 - 28.03.2024
Важно днес

Хванаха дипломатическа кола с мигранти на "Капитан Андреево"

По информация на телевизията зад волана на автомобила е бил виетнамски гражданин с дипломатически имунитет.

17:06 - 28.03.2024
Важно днес

Нова предизборна рокада в Митниците: Павел Манченко поема столичната служба

Герой от записите "Ало, Ваньо" ще управлява Митници София

16:30 - 28.03.2024