Viber вече ще предупреждава за спам обаждания от непознат номер Снимка: © Getty Images

Приложението за онлайн разговори и съобщения Viber има функция, която ще предупреждава потребителите за спам обаждания. Новата услуга за абонатите на платформата се казва "разпознаване на обаждането" и вече е достъпна.

Нововъведението на компанията Viber Rakuten се състои в това, че при входящо позвъняване от непознат номер ще се показва предупредително съобщение, което ще определя дали обаждането е "безопасно" или "потенциален спам". След това потребителите ще имат опцията да го игнорират, да приемат разговор и да го маркират като безопасен и да редактират името на обаждащия се.

"С помощта на тази функция абонатите вече ще могат да изберат кога да отговорят на обаждане от непознат номер - независимо дали става въпрос за куриер, HR специалист или друго важно обаждане, което не биха искали да пропуснат," уточняват от компанията.

Разпознаването дали е просто непознат номер или става дума за спам става автоматично с пoмoщтa нa вътpeшнa cиcтeмa, ĸoятo ĸoмбиниpa мнoжecтвo изтoчници нa инфopмaция - вĸлючитeлнo и пoтpeбитeлcĸи cигнaли. Тя ще оценява и степента на вероятност абонатът да е мишена на спам.

Услугата е безплатна и e достъпна за Android устройства, които работят с версия Viber 21.1 и по-нова. Активирането ѝ става през настройките на приложението.

Потребителите на Viber могат да изберат да активират възможността за разпознаване на всички получени обаждания, включително на входящи повиквания извън системата на самото приложение, обясняват от компанията.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Технологии

Няма ляво, няма дясно - Huwei FreeClip и синия океан от възможности 

Дизайнът не е случаен – този модел попада в нова категория - т.нар. open fit

13:00 - 29.04.2024
Важно днес

Отказва ли се Санчес от премиерския пост след разследването за корупция срещу жена му

Премиерът на Испания обяви своето решение, след като пет дни спря да изпълнява публичните си задължения

12:22 - 29.04.2024
Важно днес

От "Корал" до Пашата: Скандалът с документите на Кирил Петков и взаимните обвинения

Кирил Петков замеси Румен Николов-Пашата в скандала с предполагаемите фалшиви подписи

10:29 - 29.04.2024