Речта на Брад Пит. 45 секунди за политика Снимка: © Getty Images

Брад Пит спечели "Оскар" за поддържаща мъжка роля във филмa на Куентин Тарантино "Имало едно време...в Холивуд". "Когато излизах на сцената, ми казаха, че имам 45 секунди, за да говоря. Това все пак е 45 секунди повече, отколкото Сенатът даде на Джон Болтън тази седмица" - започна Брад Пит речта си. Бившият съветник по въпросите на националната сигурност Джон Болтън се смяташе за един от хората, чиито показания могат да преобърнат процеса по импийчмънт на президента Доналд Тръмп. Републиканското мнозинство в Сената обаче гласува да не го допусне в процеса.

"Мисля си, че Куентин трябва да направи филм в който накрая възрастните правят правилното нещо"

Брад Пит благодари на децата си - "вие правите всичко по-цветно" и на Леонардо ДиКаприо, който играе главната роля във филма: "Лео, винаги плувам с удоволствие по вълните на твоя успех. Гледката е фантастична".
Наградата е първи "Оскар" за 56-годишния актьор. Пит взе през 2014 г. "Оскар" като съпродуцент на "12 години в робство", но досега не беше печелил приза за актьорска игра.

"Аз разбрах, че имам способността да накарам някого да се чувства добре за малко. С което не твърдя, че всеки трябва да е изумен от моето "величие". - казва Брад Пит пред New York Times след номинацията си. "Опитвам се просто да кажа, че имам възможност да направя за някого деня по-светъл. А това е рядка възможност"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ поведе на първия тур на президентските избори в Северна Македония

Първите резултатите сочат около 100 хил. гласа разлика между първите двама

22:24 - 24.04.2024
Важно днес

Ивет Лалова стана майка на момче

Със съпруга и Симоне са избрали името Тиаго за първото си дете

21:58 - 24.04.2024
Технологии

OPPO влиза официално на българския пазар

Продуктите на OPPO ще се предлагат официално в А1 и Технополис

21:09 - 24.04.2024