Швейцарският маестро Роджър Федерер придобива дял в базираната в Цюрих компания, наречена On. Те произвеждат обувки за бягане. Това е ход, който Федерер предприема към края на договора със старите му спонсори Nike Inc. „Развълнуван съм, че мога да работя с млада швейцарска компания, която е в растеж“, заяви Федерер пред NZZ am Sonntag.

„Това са доста пари, така че трябваше да обмисля инвестицията внимателно. Исках да покажа на On колко вярвам в компанията и че планирам да остана дългосрочно с тях ”, цитира списанието думите на Федерер.

Точната сума на инвестицията и други данни не бяха оповестени. Роджър Федерер обаче ще държи значителен дял в деветгодишната швейцарска компания. Компанията е печеливша от 2014 г. Годишните й продажби са над 200 милиона швейцарски франка (200 милиона долара).„Кажете "здравей" на новия ни член на екипа. Може би го разпознавате ... Роджър Федерер ще се присъедини към нас като копредприемач, за да създадем следващото поколение обувки с швейцарско инженерство и бъдещето на On “, приветства компанията Федерер с "добре дошъл на борда".

ONward, this will be a fun run 🏃‍♂️ 😃‼️

Публикация, споделена от Roger Federer (@rogerfederer) на

Според докладите, Роджър Федерер вече работи с екипа за развитие на On по авторски проект за 2020 г. И не само обувки - Федерер и фирмата работят върху въвеждането на други нови продукти. Не е оповестена допълнителна информация относно проектите.

В момента облеклата на Роджър са спонсорирани от Uniqlo, през 2018 г. швейцарецът подписа договор с 300 милиона долара с японската компания. Uniqlo ще работи с него и след като се оттегли от тениса. До този момент Федерер използва тенис обувки на Nike Inc. и те му доставяха обувките си от времето, когато се превърна в професионалист на ATP.

Who’s ready 🇲🇽?‼️🤩 🔉 #thegreatestmatch

Публикация, споделена от Roger Federer (@rogerfederer) на


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Евакуираха дом за възрастни хора заради пожарите в ямболското село Воден

Пожарникари и доброволци продължават борбата с пожарите

17:43 - 17.07.2024
Политика

Първи тест за евродепутатите от България. Кой как гласува в резолюцията за Украйна?

Пълна промяна при Елена Йончева, БСП отказа да гласува помощ за Киев

17:21 - 17.07.2024