Швейцарският маестро Роджър Федерер придобива дял в базираната в Цюрих компания, наречена On. Те произвеждат обувки за бягане. Това е ход, който Федерер предприема към края на договора със старите му спонсори Nike Inc. „Развълнуван съм, че мога да работя с млада швейцарска компания, която е в растеж“, заяви Федерер пред NZZ am Sonntag.

„Това са доста пари, така че трябваше да обмисля инвестицията внимателно. Исках да покажа на On колко вярвам в компанията и че планирам да остана дългосрочно с тях ”, цитира списанието думите на Федерер.

Точната сума на инвестицията и други данни не бяха оповестени. Роджър Федерер обаче ще държи значителен дял в деветгодишната швейцарска компания. Компанията е печеливша от 2014 г. Годишните й продажби са над 200 милиона швейцарски франка (200 милиона долара).„Кажете "здравей" на новия ни член на екипа. Може би го разпознавате ... Роджър Федерер ще се присъедини към нас като копредприемач, за да създадем следващото поколение обувки с швейцарско инженерство и бъдещето на On “, приветства компанията Федерер с "добре дошъл на борда".

ONward, this will be a fun run 🏃‍♂️ 😃‼️

Публикация, споделена от Roger Federer (@rogerfederer) на

Според докладите, Роджър Федерер вече работи с екипа за развитие на On по авторски проект за 2020 г. И не само обувки - Федерер и фирмата работят върху въвеждането на други нови продукти. Не е оповестена допълнителна информация относно проектите.

В момента облеклата на Роджър са спонсорирани от Uniqlo, през 2018 г. швейцарецът подписа договор с 300 милиона долара с японската компания. Uniqlo ще работи с него и след като се оттегли от тениса. До този момент Федерер използва тенис обувки на Nike Inc. и те му доставяха обувките си от времето, когато се превърна в професионалист на ATP.

Who’s ready 🇲🇽?‼️🤩 🔉 #thegreatestmatch

Публикация, споделена от Roger Federer (@rogerfederer) на


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Бизнес

Chopard тихомълком отвори ,,антихотел" за свръхбогатите

„Докато Four Seasons или Ritz може да знаят как да осигурят отлично обслужване, луксозните модни къщи са майстори в създаването и предлагането на желани продукти.„

13:52 - 03.12.2023
Важно днес

Започва строителството на магистралата от Русе до Велико Търново

Първата копка направи премиерът Николай Денков

12:52 - 03.12.2023
Важно днес

От еднорози и феи до Еврозоната и Шенген - Борисов коментира "сглобката" в Сливен

Според лидера на ГЕРБ всеки ден на везната се претеглят възможностите за Шенген и Еврозоната срещу падането на кабинета.

11:34 - 03.12.2023
Живот

Лима: земя на контрасти, сиво небе и кофти кисело мляко

Идвайки в Перу получих нов контекст за ситуацията в България.

11:00 - 03.12.2023
Важно днес

И Илияна Йотова стана "Рицар на годината" на ордена на тамплиерите

Тя не е първият вицпрезидент, който получава отличието

09:22 - 03.12.2023