Тя похити Rolex-ите му, той конфискува обувките ѝ за €4000: Грозният развод на Франческо Тоти и Илари Блази

До преди няколко години звездата на италианския футбол Франческо Тоти имаше всичко, което може да иска - пари, слава и любов, на която цяла Италия се възхищава.

"Ти си единствената", гласи надпис върху тениската му, която той показва в радостта си след поредния отбелязан гол. Тоти прави всичко, за да демонстрира вечната си любов към Илари Блази: дамата на сърцето му.

Двамата сключиха брак на живо по телевизията, родиха си три деца и се преместиха да живеят във вила, достойна за кралска фамилия. Тоти и съпругата му са сравнявани с италианската версия на семейство Бекъм.

20 години по-късно приказката приключи с грозен скандал, който италианският вестник Il Messaggero нарече "Войната на гардероба".

Тоти обвинява бившата си съпруга, че е откраднала часовниците му Rolex на стойност над 1 млн. евро. На свой ред, футболистът признава, че е скрил огромна колекция от скъпи обувки на жена си от марките Jimmy Choo, Amina Muaddi, Le Silla, Casadei и Gucci, както и нейни чанти на Dior, Louis Vuitton, Hermès и Chanel.

"Какво да направя? Скрих чантите й, като се надявах, че мога да ги изтъргувам за часовниците ми", заяви Тоти в интервю.

Италианският La Stampa се шегува, че раздялата на Тоти и Блази "допринася за усещането, че светът се разпада", но признава, че скандалите между тях са добър повод за разсейване от всекидневните кризисни новини.

Раздялата на Тоти и Блази се превръща в обществена травма за Италия и Рим - и, разбира се, храни таблоидите с материали за месеци напред.

46-годишният Тоти е един от най-известните играчи на своето поколение и най-обичаният футболист в "Рома". Решението му да остане с отбора на родния си град през цялата си кариера го превръща в истинско величие.

Нищо не може да помрачи статута му. Футболистът обезоръжава дори най-големите си зложелатели, като се снима в самоиронични реклами и издава книга с най-грубите обиди, които е чувал по свой адрес от фенове на противникови отбори.

Илари Блази също е звезда в Италия - тя е бивша водеща на италианския Big Brother, а в момента води друго риалити, наречено "Celebrity Island".

За разлика от други двойки, които са във фокуса на таблоидите - Тоти и Блази градят имидж на сплотени и любящи родители. В последния си мач Тоти през 2017 г. разплака стотици римляни, докато правеше победната си обиколка около игрището със съпругата и децата.

Илюзията обаче се разпада през 2022 г. след новината, че Франческо Тоти е влюбен в друга жена, а Блази има извънбрачна афера с фитнес треньор.

В интервю за Corriere della Sera Тоти твърди, че бракът им е вървял надолу от доста време и заяви, че "не той е изневерил първи" и че е бил "информиран", че жена му има "повече от един" любовник.

Той я обвинява, че го е следила с GPS тракери, поставени в колата му. Оплаква се и от това, че тя не го е подкрепяла по време на тежки за него времена. През 2020 г. бащата на Тоти почина от Covid-19, самият той също се разболя. "Бях в уязвимо състояние, а Илари не разбираше значението на тази болка", казва футболистът.

Аферата с Rolex-ите става известна на италианските медии, след като се оказва, че жената на Тоти е прибвала колекцията му от скъпи часовници след раздялата.

За отмъщение той е "похитил" нейните луксозни принадлежности - дизайнерски чанти и обувки, включително такива, които струват около 4000 евро за чифт.

Илари Блази подава жалба пред съда с настояване да получи обратно своята колекция, а през октомври дори публично се подигра с Франческо Тоти, като пусна клип в Instagram пред магазин Rolex и тагна бившия си съпруг.

Докато той представя пред Италия новата си любов Наоми Боки, Илари Блази е снимана от папараци на вечеря с мистериозен инвестеритор в недвижими имоти.

"Единственото, което тя трябва да направи, е да му върне часовниците - и всичко приключва", обясняват източници на The Times, близки до Тоти.

Очаква се следващата седмица бившите съпрузи да се срещнат при закрити врата в съдебна зала в Рим за второ изслушване по въпроса с липсващите вещи.

И двамата са ангажирали известни бракоразводни адвокати.

Говори се, че това ще е само подгряване за съдебната битка, която предстои за вилата им, за дяловете във футболното училище на Тоти, както и за моралната страна на раздялата им и разнищването на въпрос кой е изневерил първи.

Двамата обявиха края на брака си през юли като помолиха медиите за запазване на неприкосновеността на личния им живот заради децата.

Адвокатката на Тоти твърди, че споровете им за луксозните вещи няма да се отразят върху уреждането на въпроса с попечителските права на децата им.

За публиката в Италия остава съмнителното "забавление" да наблюдава края на историята между топ футболиста и ТВ-водещата - фантастичната приказка, която завършва като кошмар.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Завръща ли се Слави Трифонов в bTV?

Риалити формат на "Шоуто на Слави" тръгва в bTV след 15 г. пауза

09:24 - 28.03.2024
Политика

Сърбия издирва дете, президентът обаче задейства свой AMBER alert

Aлександър Вучич обяви "тежки дни" за страната, докато цяла Сърбия търси двегодишно дете

08:04 - 28.03.2024