Рупърт Мърдок ще се жени за пети път на 92 г.: "Дано това влюбване да ми е последно" Снимка: © Getty Images

Медийният магнат Рупърт Мърдок възнамерява да се ожени за пети път - по-малко от година след развода си с модела Джери Хол.

92-годишният милиардер се е сгодил за Ан Лесли Смит, с която се познават едва от шест месеца.

Смит е на 66 години - с 26 години по-млада от бъдещия си съпруг. В миналото е работила като капелан (свещенослужител) към полицията в Сан Франциско.

За нея това също няма да е първи брак. Ан Лесли Смит има един развод зад гърба си, а последният ѝ мъж - кънтри певецът и телевизионен мениджър Честър Смит - почива от инфаркт през 2008 г.

"Вдовица съм от 14 години. Също като Рупърт, моят съпруг беше бизнесмен. Работеше в местни вестници, разработваше радио и телевизионни станции и помагаше за рекламата на Univision. Така че и аз говоря езика на Рупърт. Двамата споделяме еднакви вярвания. Това няма да е първото ми родео. Приближаването до 70-те години означава, че навлизам в последната половина от живота ми. Чаках подходящия момент. Приятелите ми се радват за мен", казва тя.

Рупърт Мърдок се запознава с новата си партньорка през 2022 г., когато той организира парти във винарната си Морага в Калифорния. Оказва се, че Смит и покойният ѝ съпруг също са притежавали бизнес с производство на вино. Двамата разговарят по време на събитието, а две седмици по-късно Мърдок решава да я потърси отново.

"Бях много притеснен. Страхувах се да не се влюбя - но знаех, че това ще ми е за последно. И дано да е така. Чувствам се щастлив", разказва той пред таблоида New York Post, които принадлежат към медийната му империя.

Мърдок е направил предложението за брак на 17 март, деня на Свети Патрик, като коментира, че е "една четвърт ирландец" по произход.

Двамата планират да се оженят през лятото на тази година.

Рупърт Мърдок има четири брака в миналото си - първият е с австралийската стюардеса Патриша Букър, с която се женят през 1956 г. и се развеждат през 1967. Букър ражда първата му дъщеря Прудънс.

Веднага след раздялата си с Букър Мърдок сключва брак с шотландската журналистка Ана Торв, която работи в The Daily Mirror в Сидни. В семейството се раждат три деца - Елизабет, Лаклан и Джеймс.

През 1999 г. идва нов развод и още по-бърза сватба със съпруга номер 3 - Уенди Денг. Мърдок има още две дъщери от нея, Грейс и Клоуи.

През 2013 г. Рупърт Мърдок решава да се разведе и с Денг, а три години по-късно сключва брак със супермодела Джери Хол (бившата партньорка на Мик Джагър, с когото има четири деца) - издържал 7 години.

Мърдок е собственик на една от най-големите медийни групи в света - News Corp, която обхваща високотиражни вестници като The Sun, The Time, Wall Street Journal, както и телевизиите Fox News и австралийската Sky News.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024