Когато Матю и Кейти Аски решават да продадат къщата си в Англия и да заживеят в кемпер с трите си деца (три - към онзи момент), всички техни близки смятат, че са луди.

Двамата обаче не се отказват и тръгват на път през цяла Европа малко след като избухва Covid-пандемията.

Маршрутът им минава през Франция, Белгия, Германия, Австрия, Унгария, Сърбия и България.

Когато стигат до Турция, Кейти вече е бременна с четвъртото си дете - Себастиан се ражда в южния средиземноморски град Фетийе през юни 2021 г.

Независимо от всичко - семейство Аски възнамерява да превърне Турция в своя нов дом, като продължават да подновяват туристическите си визи, а междувременно се подготвят за ново пътешествие. В Бурса те ремонтират стар автобус Mercedes, модел от 1987 г., който смятат да превърнат в още една каравана и отново да тръгнат на път.

Целта им е да посетят Индия, както и да разгледат местата в Турция, които все още не са посещавали.

Турската агенция "Анадолу" описва преживяванията и изненадата на семейството от топлината и гостоприемството на непознатите хора в страната.

"В началото пътувахме доста дълго из Турция и посетихме различни региони. Движихме се на изток и през цялото време срещахме хора, които ни подаряваха по нещо - сладки, храна, супа. Беше прекрасно. Каниха ни с домовете си - същото се случи и когато дойдохме тук, за да изградим караваната си", казва Матю Аски.

Той е строител по професия, съпругата му е ветеринарна медицинска сестра. Напуснали за работата си, за да могат да пътуват с децата. Семейството се издържа с парите, които получава от продажбата на къщата, като има и приходи от друг имот, който отдава под наем.

"Приятелите и семейството ми казваха "Как така ще живееш в каравана с три деца?", и тогава разбрахме, че съм бременна. Те смятаха, че не знаем какво правим, но все пак ни помогнаха много. В крайна сметка семейството ни подкрепи и ни помогна да се подготвим", казва тя.

Кейти Аски твърди, че не може да си представи как би се върнала отново да живее в "стационарен" дом.

"Светът е нашата градина. Всеки ден отваряме вратата и сме на различно място. Хората тук направиха преживяването ни изключително красиво и сега вече те са нашето семейство", казва още тя. Турция е и родината на най-малкия ѝ син.

Двамата обучават децата си с помощта на онлайн учители, но организират и различни дейности в и извън кемпера, като смятат, че уменията от житейския опит са също важни.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

галерия

Сериалите, които ще гледаме през март 2024 г.

Дочакахме „Режимът", а междувременно книжните адаптации продължават с пълна сила

16:00 - 27.02.2024
Важно днес

Погребалните агенции в Русия отказват да участват в поклонение пред Навални

Екипът на Навални не открива място за публично сбогуване с него

14:30 - 27.02.2024
Важно днес

Борис Бонев: Новият корпус на Френската гимназия е с мухъл по стените и течащ покрив

Бонев твърди, че две години след откриването на чисто новото крило има "мухъл по стените, течащ покрив и стърчащи кабели".

14:26 - 27.02.2024
Бизнес

ФЬОНИКС Фарма: Да работиш с кауза за по-добро здравеопазване

Немската група откри единствен по рода си IT хъб в България, а това превърна страната в център за иновации и за нови решения в дигитализацията на здравеопазването на европейско ниво

14:20 - 27.02.2024
Важно днес

"Булсатком" вече официално е част от United Group

Сделката е финализирана след одобрението на КЗК

12:21 - 27.02.2024
Важно днес

Големият български актьор Славчо Пеев почина на 84 г.

Тъжната вест съобщи директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов в публикация във Facebook.

12:00 - 27.02.2024
Важно днес

Защитен свидетели по "Осемте джуджета" е заплашван

АКФ разказа за съмнения за изнасяне на секретна информация по делото

11:31 - 27.02.2024