Съдът отказа да пусне Атанас Бобоков от ареста Снимка: © Pixabay

Апелативният специализиран съд окончателно реши, че бизнесменът Атанас Бобоков трябва да остане в ареста, защото има опасност да извърши друго престъпление, ако бъде освободен с по-лека мярка за неотклонение.

Той и брат му Пламен Бобоков са привлечени към наказателна отговорност заедно с бившия зам.-министър на околната среда Красимир Живков, защото са обвинени в участие в организирана престъпна група за незаконен внос и преработка на отпадъци.

Бизнесменът поиска да излезе от ареста, за да лекува травма на коляното на десния си крак. Пред съда обаче беше представена медицинска експертиза, според която няма пречка Атанас Бобоков да получи лечение в следствения арест.

"Мислех, че правосъдието е за престъпници. С шок установих, че не е нужно да си извършил престъпление, за да стоиш в ареста. Като дойде време за дело, дори няма да ме извикат, защото няма доказателства", заяви Бобоков, предаде bTV. Той изяви намерение да съди България за незаконен арест.

"Чудя се как съдът успява да намери аргументи да ме държи в ареста. Нямам понятие как стана тази работа. Всичко започна с една PR камания на прокуратурата", смята Атанас Бобоков. Каза, че има подозрения кой иска бизнеса му, но отказа да коментира имена.

Обвиняеми по делото за боклука са още бившият ръководител на РИОСВ-Плевен Габриел Савов и бизнесмените Николай Миховски и Айгюн Еминов.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Бесарабски българин е загубил съпругата и детето си при руския обстрел в Одеса

При нападението са загинали още 2 деца

15:05 - 03.03.2024
Важно днес

Радев заговори срещу "проповедниците на нихилизма и разделението" на връх Шипка

На фона на руски знамена Радев видя "прогонване на лепкавата политическа мъгла от върховете на българското минало"

13:41 - 03.03.2024
Важно днес

Хепи-соцът като атракцион за всеки национален празник

С "Чавдар" и "Икарус" на Трети март?

13:35 - 03.03.2024
Важно днес

Тръмп изпревари Ники Хейли в още три щата преди "Супер вторник"

Дали Тръмп ще остане единственият кандидат за номинацията - ще се реши на 5 март

09:12 - 03.03.2024