Колкото повече неща притежаваме, толкова повече грижи имаме. Монахът в Шаолин няма къща, бизнес и кола, следователно - при него потенциалът за проблеми е сведен до минимум, а като се съчетае с изключително обрания откъм задоволяване на сетивата живот - спокойствието е на много високо ниво.

Какво обаче, ако сме избрали другия път - да притежаваме много неща и да работим здраво, за да ги добавяме към живота си, така че да го правят по-богат. Няма грешен избор, разбира се. И начинът на живот на монаха, и този на обикновения трудещ се човек са напълно валидни, но и за двата трябва да поемем лична отговорност.

Във втория случай има съответното ниво на риск - колкото повече притежаваш, толкова повече можеш да изгубиш. Колкото повече съседи имаш, толкова по-вероятно е да ти потече таванът или да ти се появи дупка в пода. Познаваме хора, на които им се случиха и двете.

За да компенсираме риска от притежанието, имаме нужда от застраховка - и буквално, и преносно. Бракът се смята за вид застраховка също. Но днес ще обърнем внимание на застраховката, която осигурява комфорт в дома. Комфортът се гарантира от сигурността. Затова е важно как и от кого избирате застраховката.

В условията на климатични промени, политическа и геополитическа несигурност, диви съседи и повишена динамика на междучовешките взаимоотношения, все повече хора сред нас започват да си задават въпроса за устойчивостта на понятието дом.

Не претендираме да имаме всички отговори, затова предлагаме да се съсредоточим над добрата стара застраховка. Като казваме “стара” обаче, ви подвеждаме, защото времената се менят, а с тях и застраховките.

„ДЗИ Комфорт за дома“ е онлайн имуществена застраховка, която осигурява защита от пожари, течове, природни бедствия и др., като можете да избирате между три специални пакета.

Услугата на ДЗИ се предлага в изцяло онлайн формат и дава възможност сами да определяте застрахователната сума. При завеждане и уреждане на стандартни щети до 1000 лв. минавате през изцяло онлайн процес "Бърза писта" и дори не е необходимо да хабите време и нерви в доказване на очевидни щети. .

Друга традиционно досадна част от процеса на застраховане също отпада от грижите ви с ДЗИ. За да застраховате имуществото си или наетия от вас обект, не се налага оглед на място и представяне на документи за собственост. Полицата пристига по имейл и пак по имейл получавате известия за вноски и подновяване.

Сключете „Комфорт за дома“ ОНЛАЙН с до 25% отстъпка до 30 юни- тук и се възползвайте от ПРОМО покритие „SOS за дома“ с 24/7 помощ от специализиран техник или възстановяване на разходи при аварийни ситуации в пакети "Злато" и "Платина".

С покритието "SOS за дома" за пакети Злато и Платина получавате 24/7 помощ при аварийни ситуации.

Така излиза, че застраховката може да е нещо, което наистина ви дава комфорт и сигурност. А ДЗИ оборва няколко мита за застраховането - отнема много време, че сумите не се възстановяват, че онлайн застраховките са по-скъпи.

Време е да се застраховате, защото само с чукане на дърво и червен конец не става.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Христо Иванов: Трябва да търсим възможните съгласия преди нова вакханалия на разделение

"Ние сме на кръстопът между повече разделение и овладяване на парадоксите"

Два самолета с отзовани руснаци отлетяха от София

Очаква се броят на пътниците да е около 170

И Украйна, и Русия твърдят, че контролират Лисичанск

Британското разузнаване подкрепя позицията на Киев