Samsung Galaxy Z Flip3 - има вещи, които носят настроение

И други телефони се сгъват, но нито един с елегантност на балерина, с каквато го прави Galaxy Z Flip3. Сякаш се покланя пред публика и се намества удобно в дланта ви.

Има вещи, които носят настроение, и този телефон е от тях. Но той съвсем не е само дизайн.

Първото нещо, което ще забележите в софтуера на Galaxy Z Flip3, е, че е ултра бърз. Имате усещането, че държите Юсеин Болт-а на устройствата. Екранът е по-тесен и погледът ви бързо се плъзга между “top” и “bottom”. Факт е, че превключването между приложенията е като да нанесете разтопено масло върху филия.

120 Hz опресняване на екрана е вече стандарт за премиум устройствата и въпреки това усещането при отделните телефони е различно.

Можете да го ползвате разгънат - тогава резолюцията ви ще е 22:9. Изглежда доста строен на фона на стандартния формат, с който сме свикнали.

Сгънат, Galaxy Z Flip3 също е изненадващо функционален и прави различни неща - изписва съобщения, показва час, дори бихте могли да направите селфи, но истинската потребителска радост е в ползването на телефона в хибриден режим, а именно полуразгънат. Или може би полусгънат. На практика това е режимът Flex и става дума за възможността да гледате съдържание на телефона, без да търсите къде да го подпрете.

Galaxy Z Flip3 доста хитро дели картината, така че като си пускате нещо от YouТube, то остава в горната половина на екрана, а в долната е управлението му.

Тази оптимизация на YouTube за екрана на Galaxy Z Flip3 е една от новостите. Намирате я и при правенето на снимки и видео клипове.

Други няколко важни неща, докато сме на темата за YouTube, са, че ще получите безплатен достъп до YouTube Premium за 4 месеца с покупката на новото устройство. Това означава следните няколко неща:

Гледане на видео съдържание без реклами, достъп до канала YouTube Originals и YouTube Music Premium и възможност за теглене на видео съдържание и офлайн достъп до тях.

Ако можете да живеете и без YouTube Premium, значи вече сте стари - не се обиждайте, всяка възраст си има хубавите моменти. (Нали се сещате за онези meme-та - “Ако знаеш кои са тези от снимката- а именно Бенджи, Закс и Звездният принц - значи си стар". Подобна разделителна линия между поколенията е и ползването на YouTube)

Ето ви обаче нещо не само полезно, а и необходимо в днешно време - Google Pay. Google Pay е дигиталният портфейл на Google, който запомня картите ви, така че да можете да се разплащате само през мобилния си телефон или още по-добре - през часовника си, ако имате Galaxy Watch4.

След като необходимите данни бъдат въведени веднъж, плащанията стават бързo и безконтактно, независимо дали във физически магазини или онлайн, като важно е да знаете, че приложението подава виртуален номер, а не истинския физически номер на картата ви.

Това е и много удобен начин да давате джобни пари на децата ви, без да имат такива в брой или карта, която рискуват да загубят, и да сте спокойни, че са защитени.

С Google Pay плащате в уебсайтове и приложения по целия свят. Благодарение на Samsung Knox - платформата за мобилна сигурност на Samsung, която сме свикнали да виждаме и в предишни устройства, пълната сигурност на хардуера и софтуера ви е гарантирана.

За пръв път в категорията на сгъваемите телефони, Galaxy Z Flip3, също както и бизнес колегата му Galaxy Z Fold3, e оборудван със сертификат за водоустойчивост IPX8.

Други поводи за гордост са, че рамките им са изградени от материала Armor Aluminum – най-здравия алуминий, прилаган някога в изработката на Galaxy смартфон. В допълнение, предният и задният капак на корпуса са изработени от най-здравото стъкло, срещано досега – Corning Gorilla Glass Victus, което дава на собствениците на модела известно спокойствие, че мобилното им устройство има защита срещу драскотини на екрана и случайни падания на земята. Все пак не прекалявайте с изпускането.

Преди малко споменахме интеграцията с Galaxy Watch4 мимоходом, но истината е, че тя си е абсолютно удоволствие. Двете устройства се разпознават и свързват „от пръв поглед“, а след това си комуникират абсолютно безпроблемно като стари приятели.

Освен че имате опцията да плащате с часовника, можете да командвате от него камерата и дори да го използвате като контролен монитор. Последното е толкова симпатично и най-вече необратимо, и допринася за онова усещане от началото на този текст, в което ви обещахме, че Galaxy Z Flip3 носи настроение.

Съвсем не между другото искаме да ви кажем, че всеки, който до 31.12.21 г. закупи смартфон от семейство на Galaxy от избрана селекция устройства от партньорската мрежа на Samsung (офлайн или онлайн), ще се сдобие с най-новите слушалки Galaxy Buds2, които са перфектният спътник на неограничения достъп до YouTube Premium.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Делян Добрев се пита защо "един Тагарев да ни прати на избори"

Депутатът от ГЕРБ "не е голям оптимист" за бъдещето на управлението

09:31 - 19.03.2024
Важно днес

Условна присъда за депутата от ДПС Димитър Аврамов по 12-годишно дело за подкуп

Аврамов е осъден условно за срок от една година, с три години изпитателен срок.

08:35 - 19.03.2024
Важно днес

Отново пренареждат жълтите павета

Вадят се метални лайсни, от които шофьори се оплакват, че пукат гумите на колите им.

08:07 - 19.03.2024
Важно днес

Крайният срок, в който преговорите за правителство "трябва" да бъдат финализирани, изтича

В понеделник Мария Габриел прие мандата от президента Румен Радев.

07:40 - 19.03.2024
Важно днес

Митрополит Николай обяви, че няма да се кандидатира за патриарх

„Не желая и няма да приема да бъда включван като кандидат за патриаршеския престол в процедурите, които Светият Синод на Българската Православна Църква"

21:48 - 18.03.2024
Важно днес

НАТО строи база с размерите на град в Румъния

След като бъде завършена, базата ще бъде с размерите на малък град, с площ от почти 3000 хектара и общ периметър от 30 километра.

19:33 - 18.03.2024
Важно днес

Путин тържествува за “Нова Русия” с непризнатите от света окупирани територии

В понеделник вечер започна концерт по случай 10-годишнината от незаконното анексиране на Крим от Русия.

19:21 - 18.03.2024
Важно днес

България осъди остро незаконния вот за президент на Русия в окупирани територии

Външното министерство не признава вота в окупираните територии на Украйна, в Молдова и Грузия

16:58 - 18.03.2024
Живот

Banksy избра Лондон, за да разкрие първата си улична творба за 2024 г.

Мистериозният артист призна, че той е авторът в Instagram

16:28 - 18.03.2024