Брус Уилис на 68. Съпругата му споделя за скръбта си от диагнозата на актьора Снимка: © Getty

Ема Хеминг Уилис, жената на Брус Уилис, говори за "скръбта и тъгата", които изпитва заради деменцията на съпруга си, докато честват 68-ия рожден ден на актьора.

„Започнах сутринта плачейки, както можете да видите по подпухналите ми очи“, започва Ема във видео в Instagram. „Смятам, че е важно е да видите всички страни на това.“, продължава тя. Съпругата споделя за състоянието на Уилис и как се живее с неговата болест.

Брус Уилис на 68. Съпругата му Ема Хеминг Уилис споделя за скръбта си от диагнозата на актьора

Американецът беше диагностициран с фронтотемпорална деменция през февруари, като преди това през 2022 г. бе установено, че страда от афазия - заболяване, което причинява затруднения с говора. Тогава семейството му съобщи, че той се оттегля от сцената, тъй като състоянието засяга когнитивните му способности.

Фронтотемпоралната деменция е рядка форма на бързо прогресиращ вид деменция, според Германското сдружениe за борба с болестта на Алцхаймер и Германския център за невродегенеративни заболявания. Тя се характеризира с измиране на нервни клетки - най-вече във фронталната и темпоралната област на мозъка, което засяга пряко езика, поведението и способността за планиране. От тези части на мозъка се контролират емоциите и социалното поведение, разбирането на речта и други функции.

Фронтотемпоралната деменция обикновено започва по-рано от болестта на Алцхаймер - средно между 50 и 60-годишна възраст. Смята се, че мъжете и жените са еднакво уязвими. Няма лечение или интервенция, която да забави прогреса, така че се очаква симптомите на Брус Уилис да продължат да се влошават.

В публикацията си Хеминг Уилис говори за загубата, която изпитва, докато се грижи за съпруга си.

„Винаги получавам съобщения от типа на: „О, толкова си силна. Не знам как го правиш. Не ми е даден избор. Иска ми се да имах, но също така отглеждам и две деца с това.", казва Ема.

„Понякога в живота трябва да облечем "панталоните на голямо момиче" и да се залавяме за работа, това е, което аз правя. Но имам моменти на тъга и скръб всеки ден и наистина ги усещам днес на неговия рожден ден."

Ема добавя, че тя и семейството ѝ оценяват топлината и любовта на феновете.

Правя го и за вас, колкото го правя за себе си, защото знам колко много обичате съпруга ми.

В друга публикация, включваща кадри на Уилис, играещ с децата им, тя нарича Брус „чиста любов“.

Брус Уилис и Ема Хеминг Уилис през 2007 г. и 2014 г.

Двойката се запознава през 2007 г., в началото на 2009 г. сключват брак, а през 2012 г., посрещат първото си дете - Мейбъл Рей Уилис, а две години по-късно второто - Евелин Пен Уилис.

Бившата съпруга на Уилис, актрисата Деми Мур, също почете рождения му ден. Мур и Уилис имат три дъщери заедно. Тя публикува видео, на което той пее със семейството си.

„Много се радваме, че можем да те отпразнуваме днес. Благодаря на всички за любовта и топлите пожелания – всички ги чувстваме.“

Брус Уилис стана известен през 80-те и 90-те години на миналия век, след като участва в хитови филми като "Умирай трудно", "Шесто чувство", "Армагедон" и "Криминале", заедно с хитовия телевизионен сериал "Moonlighting".

Има 5 номинации за "Златен глобус", от които една статуетка за ролята си в "Moonlighting". Носител е и на две награди "Еми".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Двама лидери, общо съобщение. Борисов и Пеевски се хвалят с 1 млрд. лв. от бюджета за държавните мини

Трима министри от служебния кабинет на крака при Борисов и Пеевски

18:16 - 25.04.2024
Важно днес

Без да са го прочели, депутати от комисията "Митници" пратиха доклада си в прокуратурата

Но какво пише в документа така и не стана ясно

17:17 - 25.04.2024
Важно днес

Присъдата на Харви Уайнстийн за изнасилване е отменена от съда в Ню Йорк

72-годишният холивудски магнат все пак ще остане в затвора

17:15 - 25.04.2024
Важно днес

"Има риск нашата Европа да умре". Речта на Макрон за рисковете пред ЕС, ако няма реформи

Френският президент призова ЕС да се обедини срещу предизвикателствата

15:08 - 25.04.2024
Важно днес

Общинските съветници на БСП в София не послушаха Нинова и отказаха да сменят лидера си

Иван Таков ще продължи да е председател на групата на БСП в СОС

14:12 - 25.04.2024