Фестивалът за музика и съвременно изкуство "Ritual Gatherings" предлага 3-дневно преживяване за July Morning, което ще се проведе на плажа при устието на река Камчия.

В програмата на събитието са включени световни имена от музикалната сцена, като Crazy P, Axel Boman, Traumer, S.A.M. и DJ Holographic. Към тях се присъединяват и български артисти, сред които The Foreigners, Garo и Stephen Popov.

Фестивалът ще покаже първата по рода си у нас изложба на съвременно българско изкуство, реализирана на плажа. В нея ще се включат повече от 20 артисти от 6 държави с фокус върху българските съвременни художници.

Сред най-интересните предложения на събитието е норвежката артистка Tine Surel Lange, която ще пресъздаде традиционен норвежки ритуал в нов мултимедиен формат, съпровождан от живо музикално изпълнение на виола.

В дневната програма се предвиждат още и работилници за духовни практики, дискусии, йога и занимания за деца.

Познат като фестивал за електронна музика, тази година Ritual Gatherings е събитие, което цели по-скоро да разчупи установените стандарти и разделение между музикалните стилове и техните публики с внимателно подбрани имена от световната и локална сцена, обясняват организаторите.

Ritual Gatherings ежегоден културен фестивал, съпътстван от серия градски събития, който съчетава музика, съвременно изкуство, традиционни ритуали, кулинарни и практически екологични практики.

Тазгодишшното издание ще се проведе в пет последователни дни за July Morning и ще бъде разделено на две части. Едната част включва двудневен форум в град Варна с презентации и дискусии, насочени към хора от креативните индустрии. А след това ще последва и 3-дневният фестивал на плажа, включващ музика на живо, изложба на плажа и други активности.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Слави Трифонов пожела на Кирил Петков и Асен Василев "да се задавят с власт"

Слави Трифонов се възмущава, че от "Продължаваме Промяната" звънят на депутатите му

Христо Иванов: Трябва да търсим възможните съгласия преди нова вакханалия на разделение

"Ние сме на кръстопът между повече разделение и овладяване на парадоксите"

Два самолета с отзовани руснаци отлетяха от София

Очаква се броят на пътниците да е около 170