"Сбогом, Cartoon Network": Хиляди се сбогуваха с детския канал, но без основателна причина Снимка: © Getty

Дете, израснало през 90-те години, с удоволствие ще посочи, че в детството си е гледало детския канал Cartoon Network. Това е домът на популярни анимации като "Скуби-ду", "Том и Джери", "Реактивните момичета", "Лаборатията на Декстър" и редица други, които са били част от живота им, докато са растели.

В петък обаче името на канала се появи в едни от най-обсъжданите глобални теми в социалната мрежа Туитър. Причината за това се оказа новината за сливането на "Cartoon Network" с "Warner Bros Animation". Хиляди потребители по целия свят се стекоха онлайн, за да "отдадат почит" на детския канал, основан през 1992 г. Те обаче може би прибързаха със заключенията си.

"Толкова е тъжно. Всички щастливи детски спомени бавно избледняват. Cartoon Network, за съжаление, спира", пише потребител в Туитър.

"Cartoon Network спира и това е толкова депресиращо, човек. Не много отдавна той беше център на красиви художествени стилове в анимационните филми, с креативни герои, невероятни сюжети и вълнуващо действие. Толкова е жалко, че през последните няколко години те загубиха творческата си искра", пише друг фен на телевизията.

Много бързо новината се разпространи в социалната мрежа и хиляди започнаха да споделят носталгичните си спомени с детския канал и да се сбогуват с него. Емоционалността им обаче изглежда им е попречила да разберат факта, че Cartoon Network не затваря изобщо врати.

От компанията собственик Warner Bros. Discovery обявиха, че става въпрос за "стратегическо пренастройване", съгласно което Cartoon Network Studio и Warner Bros. Animation се сливат в една обща структура и екипите за производство ще бъдат обединени. Двете студия обаче ще запазят отделните си етикети.

Промяната обаче беше погрешно изтълкувана от верните фенове на детската платформа, което доведе до редица мемета и постове в чест на Cartoon Network.

Объркването наистина достигна много хора, затова от Cartoon Network решиха да уверят почитателите си, че все още са живи.

"Хора, не сме мъртви. Просто навършваме 30 години. Към нашите фенове: Ние няма да отидем никъде. Ние сме били и винаги ще бъдем вашият дом за любими, новаторски анимационни филми. Скоро ще има още", написаха от студиото в Туитър.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024