Снимка: © Getty Images

Продуцентската компания Warner Media започна разследване на „Шоуто на Елън Дедженеръс“ за предполагаемо неправомерно отношение спрямо служители на работното място. Източници от известното предаване са потвърдили информацията пред „The Hollywood Reporter“, а решението е взето след публикация в сайта „Buzfeed“, в която един настоящ и 10 бивши служители в шоуто обвиниха ръководния екип в расизъм, необосновано прекъсване на договорите и токсична работна култура.

Според хората, които са били част от екипа на предаването по американската телевизия NBC, доброто отношение е било „само пред камерите“. Един от служителите се оплака, че е станал жертва на обидни коментари относно цвета на кожата си и сам е напуснал. Друг споделя пред „Buzfeed“, че продуцентите на шоуто не проявявали толеранс за спешни семейни случаи.

Няколко човека разказват, че били уволнени след взет болничен или след свободни дни, в които били на погребение на техни близки.

Жена, която си взела отпуск след опит за самоубийство, се завърнала в екипа малко по-късно, но разбрала, че вече официално не е на работа. Чернокожа служителка дала предложение към един от продуцентите, че е полезно екипът да премине обучение за расово разнообразие, но станала обект на нападки.

Няколко души споделят, че техните преки мениджъри им казали да не говорят с Дедженеръс, ако я видят в офиса.

Всички работници, които са подали сигнали, са решили да запазят анонимност. Повечето от тях обвиняват изпълнителните продуценти и други главни мениджъри за създаване на „ежедневна токсична работна среда“. Името на самата Елън не е намесено в създалата се обстановка, макар един от бившите служители да смята, че водещата трябва да поеме отговорност.

„Ако иска да има свое собствено шоу и името ѝ да присъства в наименованието на предаването, трябва да бъде по-навътре в нещата и да вижда какво се случва“, казва той, цитиран от „Buzfeed“.

„Мисля, че изпълнителните продуценти я заобикалят и ѝ казват: „Нещата вървят страхотно, всеки е щастлив“, а тя просто им вярва. Нейна обаче е отговорността да погледне отвъд това“, добавя още бившият служител.

Според горепосочените източници в офиса е била въведена „култура на страх“. Това доведе до общо изявление на продуцентите Ед Главин, Мери Конъли и Анди Ласнър, които казаха, че приемат историите на бившите членове на екипа си „много сериозно“.

„През последните близо две десетилетия, в които направихме 3000 епизода и осигурихме работа на над 1000 души, се стремяхме да създадем отворена и безопасна работна среда“, съобщиха те. „Наистина сме съкрушени и съжаляваме, че трябваше да научим, че дори един човек от нашето продуцентско семейство е станал обект на негативни преживявания. Не това сме ние и не към това се стремим, не е това мисията, която Елън ни е поставила за цел“.

Добавиха, че поемат отговорност и приеха, че „трябва да се справим по-добре“.

62-годишната Елън Дедженеръс води дневното токшоу от дебюта му през 2003 г. В момента предаването е в своя 17-и сезон. То има цели 171 номинации за Дневни награди „Еми“ и 61 приза. Четири от тях са за изключително токшоу.

Предаването и до днес остава едно от най-гледаните в своя жанр с приблизително 2,5 млн. зрители на дневна база.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Съдия Мирослава Тодорова, която критикуваше Борисов и ВСС, осъди България в Страсбург

Основната цел на санкциите срещу нея била да бъде сплашена заради критиките ѝ към ВСС и властта

Секс, лъжи и тайни плащания: Bild смени главния редактор след дългогодишен скандал

Axel Springer първо защити Юлиан Райхелт, после го освободи

Капитанът на Vera Su и вторият му помощник остават за постоянно в ареста

Започна акцията по разтоварване на заседналия кораб

Мистичната авторка на криминални романи Кармен Мола се оказа измислица на трима мъже

Бестселърите са писани не от жена, а от трио ТВ-сценаристи

Болницата в Монтана е в критично състояние след рекорден брой болни от Covid-19

Пациенти са принудени да чакат за освобождаване на легло

Днес отбелязваме Деня на българския лекар

Доц. Ангел Кунчев спечели отличието "Лекар на годината"

Обсъжда се тестът за антитела да влезе в "зеления сертификат" за учителите

Учителите без сертификат могат да преподават онлайн, държавата трябва да осигури антигенни тестове

Разтоварването на кораба Vera Su започна и ще продължи 3-4 дни

Следващата стъпка е провлачване и приемане в място за убежище