Спускане с Maseratti по Испанските стълби в Рим: "Беше грешка, ще си платя"

Полицията в Рим публикува кадри от странен инцидент, при който шофьор с Maseratti се спуска по Испанските стълби погрешка.

Инцидентът се е случил в нощта на 10 срещу 11 май, като пропадането на луксозния автомобил е причинило счупвания върху няколко от стъпалата на историческата забележителност в италианската столица.

Испанските стълби са част от световното културно наследство, признато от ЮНЕСКО и се посещават от милиони туристи. През 2015 г. те преминават през процес на реставрация, отнел 2 години и 1,5 млн. евро, предоставени като дарение от компанията Bulgari.

Записът показва как колата се движи по улицата през нощта, като неочаквано тръгва по нанадолнището, което е непроходимо за автомобили.

Шофьорът спира, след като разбира грешката си, след което излиза и оглежда щетите. Полицията съобщава, че мъжът е предприемач от Саудитска Арабия, на 37 години е и е пристигнал в Рим на туристическа визита.

"Да, аз съм този, който се спусна по Испанските стълби, но направих грешна маневра. Ако се налага, ще си платя", казва той, цитиран от "Република".

Според информацията - шофьорът е опитал да се измъкне от стълбите на заден ход с помощта на свидетели на инцидента. След като се е озовал отново на пътното платно, е избягал от местопроизшествието.

Полицията го задържа в Милано, докато връща наетото Maseratti на летище "Малпенса". Установена е и 30-годишна жена, която се е возила в колата в нощта на инцидента.

Инцидентът със "слалома" в Рим е довел до счупвания на 16-тото и 29-то стъпало по дясната стълба над площада. Някои от тях са ремонтирани по спешност с мраморни фрагменти, за да не се прекъсва нормалното пешеходно движение на обекта.

Реставрирането на паметника ще отнеме по-дълго време, така че да се поставят блокове от травертин, сходни с цвета и материята на основните стъпала.

Открити са множество по-малки счупвания, одрасквания и ожулвания по стъпалата, които са причинени от пропадането на автомобила.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Бизнес

120 млн. лв. инвестиции  и 12 нови магазина планира BILLA в България през 2024 г. 

През март компанията отчита дефлация в цените на стоките на годишна база

16:04 - 24.04.2024
Важно днес

СДВР още не знае кой е посегнал пръв при сбиването на Димитър Стоянов и служителя на НАП

По случая от 22 април сигнал е подала и съпругата на Стоянов

14:45 - 24.04.2024