"Срива със земята всичко, което наследи": Харис и Байдън критикуваха Тръмп в първата си обща изява Снимка: © Getty Images

Избраната от Джо Байдън за кандидат за вицепрезидент от Демократическата партия – Камала Харис, критикува президента на САЩ Доналд Тръмп в първата си реч, откакто Байдън ѝ гласува доверие.

Джо Байдън избра прокурор за кандидат за вицепрезидент

Тя и кандидатът на демократите се появиха заедно за първи път в Делауеър, а бившият главен прокурор на Калифорния отправи обвинения към държавния глава за лошото управление на здравната и икономическата криза, предизвикана от Covid-19 пандемията.

„Той наследи най-продължителния икономически растеж в историята, дело на Барак Обама и Джо Байдън. А после, както всичко останало, което наследи, го срина със земята“, каза Камала Харис за Тръмп, цитирана от CNN.

„Ето това се случва, когато избереш човек, който просто не става за тази работа. Нашата страна се проваля, както и репутацията ни по целия свят“, каза още 55-годишният кандидат за вицепрезидент.

Тя обяви, че е готова да се захване за работа и каза, че залогът е „всичко, за което ни е грижа – икономиката, здравето, децата ни, типът държава, в която живеем“. Дъщерята на имигранти от Ямайка и Индия сподели, че „Америка се нуждае от лидерство“ и обвини Тръмп, че „се грижи повече за себе си, отколкото за хората, които са го избрали“.

Байдън също сподели, че „изборът, който ще направим този ноември, ще реши бъдещето на Америка за много, много дълго време“, говорейки за предстоящия вот. Обърна внимание на Тръмп, който вече атакува Камала Харис. „Има ли някой изненадан от това, че Доналд Тръмп има проблем с една силна жена или изобщо със силните жени?“, попита той.

На пресконференция в сряда настоящият президент отвърна на демократите. Каза, че когато Харис се е кандидатирала за президентска номинация в партията си преди, е атакувала Байдън.

„Гледах как рейтингът ѝ правеше бум, бум, бум и падна до почти нула, а после тя се ядоса. Нямаше никой, който обиждаше Байдън повече, отколкото тя. Каза ужасни неща за него. Сега, изведнъж, тя се кандидатира за вицепрезидент и казва колко е чудесен той“, сподели държавният глава на САЩ.

Камала Харис беше кандидат за президент в ранните фази на кампанията миналата година и дори водеше в проучванията, но през декамври 2019 спря кампанията си поради липса на средства.

Тя е родена е в Оуклънд, Калифорния, завършила е право в университета Хауърд, Калифорнийския университет и правното училище Хейстингс. Кариерата и започва като прокурор в община Алмейда, Калифорния, после става градски прокурор на Сан Франсиско, а през 2011 печели изборите за главен прокурор на щата Калифорния.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Заловиха 402 кг. хероин на стойност 16 млн. лв. на "Капитан Андреево"

По информация на в. "Сега" пратката в била открита в тир, който превозва матраци.

11:08 - 20.04.2024
Живот

Тейлър Суифт и разбитите сърца, или какво казват терапевти за 5-те фази на скръбта

Скръбта в действителност е по-малко предвидима

11:05 - 20.04.2024
Важно днес

Със 75 км/ч. над допустимата скорост е шофирал убиецът на треньора Ферарио Спасов

Футболният треньор Ферарио Спасов (61 г.) загина в катастрофа край Велико Търново през ноември миналата година.

10:23 - 20.04.2024
GEN Z дневници

VOL.18: 40 години България на Еверест, каква република сме всъщност, Грузия с урок по бунт

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на представителите на поколение Z* в редакцията на "Булевард България"?

09:57 - 20.04.2024
Важно днес

11 души са пострадали при катастрофа на автобус с българска регистрация в Турция

В превозното средство е имало 14 пътници, сред които и двама български граждани.

09:17 - 20.04.2024
Живот

Вайбът е в детайла: Япония и стрийт еклектиката на чувства и цветове

И тук, в началото на пролетта, ще празнуваме Япония, Страната на изгряващото слънце с това специално събитие.

09:05 - 20.04.2024