Сватбата на наследницата на Гети: Нанси Пелоси води церемонията, Аня Тейлър-Джой е шаферка Снимка: © instagram.com/Ivy Getty

Художничката и модел Айви Лав Гети, правнучка на милиардера Джон Пол Гети и една от наследниците на петролнoто му богаство, се омъжи този уикенд за фотографа Тобиас Александър Енгел.

Звездната церемония в кметството в Сан Франциско беше водена от председателя на Камарата на представителите в американския Сенат Нанси Пелоси. Актрисата от The Queen's Gambit Аня Тейлър-Джой влезе в ролята на шаферка, групата Earth, Wind and Fire забавляваше гостите, а DJ беше Марк Ронсън.

Сред присъстващите бяха още принцеса Мария-Олимпия, кметът на Сан Франциско Лондон Брийд, певицата Оливия Родриго.

26-годишната Айви каза "да" на любимия си, облечена в рокля, изработена от счупени огледала върху прозрачен тюл. Булчинският воал е с избродирани китари, в памет на покойния ѝ баща - музиканта Джон Гилбърт. По него имаше и орехи в памет на баба ѝ Ан, която е израснала в орехова ферма и е станала известен интериорен дизайнер и филантроп.

Гети споделя, че изборът ѝ на тоалет не е бил никак случаен, защото баба й винаги носела дрехи на дизайнера Джон Галиано (на Givenchy и Christian Dior), на когото искрено се е възхищавала.

„След смъртта на баба, която ме отгледа и ми беше като майка, усетих тази връзка с Джон. Знаех, че искам той да създаде роклята за сватбата ми. Това ми позволи да се чувствам сякаш баба беше с мен в най-важния ден в живота ми“, допълва наследницата на семейство Гети пред Vogue.

В сватбения ден Айви комбинира роклята с обувки на Louboutin и сапфирения ѝ годежен пръстен, с който Тобиас ѝ е предложил на остров Капри. Пръстенът е бил притежание на бабата на младоженеца, а Енгел добавил към него елементи от огърлица, подарена на Айви от нейната баба.

Любовта с Тобиас е приказно ново начало за Айви, която загуби баща си миналия ноември - 52-годишният Джон Гилбърт почина от сърдечен удар вследствие на свръхдоза. Два месеца по-рано почина и бабата ѝ – 79-годишната Ан Гети.

Младоженците се запознават чрез общ приятел и случайно се срещат на Седмицата на модата в Париж. „Видях този сладък човек, който снимаше събието и на мен“, спомня си Айви. „Естествено, отидох при него и започнахме да говорим. Бързо си спомнихме, че сме се срещали и преди“.

Аня Тейлър-Джой се запознава с Айви Гети преди 6 години. Актрисата публикува снимки от тържеството в Instagram, за да поздрави близката си приятелка.

„Моето момиченце се омъжи... Толкова се гордея с жената, в която се превърна. Ако някога се съмняваш – обичала съм те и ще те обичам завинаги", написа звездата от The Queen's Gambit.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Бизнес

120 млн. лв. инвестиции  и 12 нови магазина планира BILLA в България през 2024 г. 

През март компанията отчита дефлация в цените на стоките на годишна база

16:04 - 24.04.2024
Важно днес

СДВР още не знае кой е посегнал пръв при сбиването на Димитър Стоянов и служителя на НАП

По случая от 22 април сигнал е подала и съпругата на Стоянов

14:45 - 24.04.2024