Тайсън Фюри записва кавър на „Sweet Caroline“ - в подкрепа на мъжкото психично здраве Снимка: © Сара Луис Бенет

Двукратният световен шампион в професионалния бокс в тежка категория Тайсън Фюри ще издаде кавър на класиката на Нийл Даймънд „Sweet Caroline“. Фюри ще пее с кауза - в помощ на благотворителната организация за психично здраве на мъжете Talk Club.

Шампионът не за първи път застава зад микрофона. Той е изпълнявал песни като „American Pie“, „Walking in Memphis“ и „I Don’t Wanna Miss A Thing“ преди и след мачове. Боксьорът се появи и в коледния албум на Роби Уилямс от 2019 г., като двамата в дует изпълниха песента „Bad Sharon“.

Фюри каза, че винаги е чувствал връзка с парчето „Sweet Caroline.“ Песента се превърна в любима сред английските запалянковци през последните години, които я пеят заедно на мачове в различни спортове - от футбол и дартс до крикет и ръгби.

100% от печалбите, спечелени от дебютния солов сингъл на Фюри, ще бъдат дарени на Talk Club. Благотворителната организация е „клуб за говорене и изслушване за мъже, който освен групи за споделяне, предлага спортни групи и терапия, за да помога поддържането на умствена форма“.

Тайсън Фюри перфектно пасва в иниациативата. Той е истинска легенда не само заради постиженията си на ринга, но и заради спечелените битки в живота.

Когато през 2015 г. британецът победи Владимир Кличко и даде положителна проба за наркотици, светът му се срина до основи. Тогава той се сбогува и с всичките си лицензи за бокс. Фюри призна, че дълги години се е борил с депресия, биполярно разтройство и последващата злоупотреба с кокаин и алкохол.

Боксьорът Тайсън Фюри записва песен с кауза за психичното здраве - Sweet Caroline на Neil Diamond

Малко преди да обяви завръщането си на ринга през лятото на 2018 г., Фюри свали над 60 килограма от теглото, което беше наддал по време на 2-годишното си прекъсване в спорта.

За щастие тъмните дни са в миналото и Gipsy King успешно показа най-доброто от себе си последно през октомври 2021 г., когато победи Деонтей Уайлдър в един от най-атрактивните мачове в тежка категория на всички времена.

Днес феновете чакат с нетърпение да видят срещата на Фюри с настоящия шампион в тежка категория Александър Усик, който преди месеци разгроми Антъни Джошуа. Мачът е в процес на договаряне.

Преди това следващият насрочен сблъсък на Jypsy King е със световния шампион на WBC Дерек Чисора на стадион "Тотнъм Хотспър" в Лондон на 3 декември.

Тайсън Фюри винаги е бил открит за проблемите с психичното си здраве в миналото, като използва статуса си на един от най-успешните бойци през последните години, за да говори по темата и да помага.

„За мен боксът бе огромна платформа да разпространявам темата за психичното здраве. Направих го по най-добрия начин“, коментира 34-годишният боксьор по повод обявяването на сингъла. „Бях много гръмогласен за личните си битки, особено след завръщането ми. Моите възходи и падения станаха всеизвестни, така че се опитах да продължа да споделям за това колкото мога повече, като опитвам да разбия стигмата.“

Съоснователите на Talk Club Бен Ейкърс и Гавин Торп посочиха:

„Самоубийството е най-големият убиец на мъже под 50 години в Обединеното кралство. Тайсън Фюри е шампион, но и извън ринга за много от тях. Мъжете виждат себе си в Тайсън, така че когато той говори (или пее), те слушат. Да си партнираме с него за кауза, повишаваща осведомеността за Talk Club и караща мъжете да говорят и подобряват умствената си форма, ще спаси животи.“

Тайсън Фюри се усмихва в звукозаписното студио

Очаква се песента да бъде пусната на 11 ноември, преди началото на Световното първенство по футбол в Катар, което ще се проведе от 20 ноември до 18 декември. Ще бъде издадена чрез EastWest Records на Warner Music UK.

Ако песента помогне на Англия по пътя към Световното първенство, това е допълнителен бонус.“, завърши Фюри.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

21 нюанса червено

18:13 - 26.04.2024
Важно днес

Служебният кабинет смени Вяра Тодева и още пет областни управители

Част от новите са от банката кадри на ГЕРБ

18:08 - 26.04.2024
Важно днес

Мащабни промени в движението в центъра на София предложиха от ПП-ДБ и "Спаси София"

Планира се ул. „Фритьоф Нансен“ да стане двупосочна

14:32 - 26.04.2024