Снимка: © Getty Images

Носителката на 7 награди „Грами“ Тейлър Суифт е известна със своите благородни инициативи и за пореден път попадна под светлините на прожекторите с добро дело. Американската певица дари 23 хиляди паунда на Витория Марио, която изпитва финансови затруднения да плати обучението си по математика в Университета в Уоруик (Великобритания).

Португалката живее в Лондон от четири години, но не може да кандидатства за заем за издръжка. Затова отваря онлайн страница в сайта gofundme.com, за да събере 40 хиляди паунда. Целта ѝ е „да стана математик“, а в сметката си вече има над 42 хиляди британски лири.

30-годишната певица написа съобщение в страницата на португалката, след като потвърди щедрото дарение. „Витория, попаднах на твоята история и съм толкова вдъхновена от твоето желание и посвещаване на това да превърнеш мечтата си в реалност. Искам да добавя към сметката половината от оставащите ти средства. Успех с всичко, което правиш. С много любов, Тейлър“, гласеше написаното от поп иконата.

„Тревожех се твърде много за парите и за това какво трябва да направя, ако трябва да си търся работа. Тя всъщност сбъдна мечтата ми“, каза Марио за Тейлър Суифт.

Витория сподели, че семейството ѝ не е можело да си позволи да я подкрепя финансово. Нуждаела се е от пари, за да плати квартирата си, да си купи лаптоп и учебници, както и да покрива други основни нужди. Сподели, че постъпката на Суифт дошла „от нищото“.

„Въпреки че моята история не е уникална, мечтата ми да стана математик е не само шанс за социална мобилност за мен и моето семейство, но също така да вдъхновя хората, които се намират в подобна позиция и мечтаят да бъдат най-добрата версия на себе си“, написа в страницата си Витория, цитирана от BBC.

Португалката каза още, че е завършила училище с отлични оценки, макар да не е можела да говори добре английски език през 2016, когато се преместила във Великобритания. Майка ѝ все още живее в Португалия.

„Да се преместя далеч от нея беше предизвикателство, но беше и жертва за семейството ми“, каза Марио. Тя пресмята, че се нуждае от 24 хиляди паунда за квартира, 3000 за оборудване и 13 хиляди за храна, транспорт и заплащане на сметки.

Суифт и преди е правила подобни дарения на фенове, чиито истории открива в интернет. Една от тези нейни прояви бе, когато спонсорира фотограф от Ню Йорк, поискал подкрепа в платформата Tumblr.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Techem инвестира 2 млн. лв. в нова смарт система за отчитане

360 сгради в София и над 500 сгради в Пловдив и Плевен ще бъдат оборудвани с новите четци

МЗ потвърди: Наличието на антитела не е достатъчно за издаване на зелен сертификат

ECDC са потвърдили решението си от май и ЕК не обмисля да променя сертификата

Хърватското чудо на Мате Римац: От старото BMW в гаража на баща си до върха на Bugatti

Дете на емигранти от Югославия, днес Римац стои начело на една от най-важните компании за електромобили

Кръщават улица в София на името на Боян Петров

Тя се намира в "Манастирски ливади - Изток"

"Японските Меган и Хари": Принцеса Мако се омъжи за човек от народа и се отказа от кралския си статут

Японците протестират срещу съпруга ѝ и я доведоха до депресивно състояние

КС по делото за статута на транссексуалните хора: В конституцията полът е само биологичен

Могат ли транссексуалните хора да сменят пола в личните си документи?