Снимка: © Getty Images

Носителката на 7 награди „Грами“ Тейлър Суифт е известна със своите благородни инициативи и за пореден път попадна под светлините на прожекторите с добро дело. Американската певица дари 23 хиляди паунда на Витория Марио, която изпитва финансови затруднения да плати обучението си по математика в Университета в Уоруик (Великобритания).

Португалката живее в Лондон от четири години, но не може да кандидатства за заем за издръжка. Затова отваря онлайн страница в сайта gofundme.com, за да събере 40 хиляди паунда. Целта ѝ е „да стана математик“, а в сметката си вече има над 42 хиляди британски лири.

30-годишната певица написа съобщение в страницата на португалката, след като потвърди щедрото дарение. „Витория, попаднах на твоята история и съм толкова вдъхновена от твоето желание и посвещаване на това да превърнеш мечтата си в реалност. Искам да добавя към сметката половината от оставащите ти средства. Успех с всичко, което правиш. С много любов, Тейлър“, гласеше написаното от поп иконата.

„Тревожех се твърде много за парите и за това какво трябва да направя, ако трябва да си търся работа. Тя всъщност сбъдна мечтата ми“, каза Марио за Тейлър Суифт.

Витория сподели, че семейството ѝ не е можело да си позволи да я подкрепя финансово. Нуждаела се е от пари, за да плати квартирата си, да си купи лаптоп и учебници, както и да покрива други основни нужди. Сподели, че постъпката на Суифт дошла „от нищото“.

„Въпреки че моята история не е уникална, мечтата ми да стана математик е не само шанс за социална мобилност за мен и моето семейство, но също така да вдъхновя хората, които се намират в подобна позиция и мечтаят да бъдат най-добрата версия на себе си“, написа в страницата си Витория, цитирана от BBC.

Португалката каза още, че е завършила училище с отлични оценки, макар да не е можела да говори добре английски език през 2016, когато се преместила във Великобритания. Майка ѝ все още живее в Португалия.

„Да се преместя далеч от нея беше предизвикателство, но беше и жертва за семейството ми“, каза Марио. Тя пресмята, че се нуждае от 24 хиляди паунда за квартира, 3000 за оборудване и 13 хиляди за храна, транспорт и заплащане на сметки.

Суифт и преди е правила подобни дарения на фенове, чиито истории открива в интернет. Една от тези нейни прояви бе, когато спонсорира фотограф от Ню Йорк, поискал подкрепа в платформата Tumblr.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Руска салата се появи в менюто на срещата на НАТО

Вечерята във втората вечеря е в музея Прадо

Kaufland е марка №1 за 2022 година в класацията „Любимите марки”

Компанията събра най-голям процент от гласовете в 14-ото издание на потребителската класация „Любимите марки“

Петков: Решението за руснаците е на Съвета за сигурност, в който участва и представител на Радев

Депутатите отново се скараха заради искането за прекъсване на гласуването на бюджета

Изгонването на 70-те руски дипломати е обсъждано на закрито заседание на кабинета

Лена Бориславова: Решението е на МВнР, а не на премиера

БСП няма да преговаря с ПП. Заради руските дипломати и ако Кирил Петков е кандидат-премиер

Корнелия Нинова поиска Румен Радев да свика КСНС заради изгонените руснаци от България

ДДС на брашното неочаквано стана 0% след сгрешен вот на Антоанета Цонева

Смут в пленарната зала заради отказа от корекция на решаващия глас при вота

Марин Петков, смисълът на оживелите фасади и изкуството с кауза

Когато хората не отиват при каузите, каузите отиват при хората