Тейлър Суифт дари 23 хиляди паунда на португалско момиче, за "да стане математик" Снимка: © Getty Images

Носителката на 7 награди „Грами“ Тейлър Суифт е известна със своите благородни инициативи и за пореден път попадна под светлините на прожекторите с добро дело. Американската певица дари 23 хиляди паунда на Витория Марио, която изпитва финансови затруднения да плати обучението си по математика в Университета в Уоруик (Великобритания).

Португалката живее в Лондон от четири години, но не може да кандидатства за заем за издръжка. Затова отваря онлайн страница в сайта gofundme.com, за да събере 40 хиляди паунда. Целта ѝ е „да стана математик“, а в сметката си вече има над 42 хиляди британски лири.

30-годишната певица написа съобщение в страницата на португалката, след като потвърди щедрото дарение. „Витория, попаднах на твоята история и съм толкова вдъхновена от твоето желание и посвещаване на това да превърнеш мечтата си в реалност. Искам да добавя към сметката половината от оставащите ти средства. Успех с всичко, което правиш. С много любов, Тейлър“, гласеше написаното от поп иконата.

„Тревожех се твърде много за парите и за това какво трябва да направя, ако трябва да си търся работа. Тя всъщност сбъдна мечтата ми“, каза Марио за Тейлър Суифт.

Витория сподели, че семейството ѝ не е можело да си позволи да я подкрепя финансово. Нуждаела се е от пари, за да плати квартирата си, да си купи лаптоп и учебници, както и да покрива други основни нужди. Сподели, че постъпката на Суифт дошла „от нищото“.

„Въпреки че моята история не е уникална, мечтата ми да стана математик е не само шанс за социална мобилност за мен и моето семейство, но също така да вдъхновя хората, които се намират в подобна позиция и мечтаят да бъдат най-добрата версия на себе си“, написа в страницата си Витория, цитирана от BBC.

Португалката каза още, че е завършила училище с отлични оценки, макар да не е можела да говори добре английски език през 2016, когато се преместила във Великобритания. Майка ѝ все още живее в Португалия.

„Да се преместя далеч от нея беше предизвикателство, но беше и жертва за семейството ми“, каза Марио. Тя пресмята, че се нуждае от 24 хиляди паунда за квартира, 3000 за оборудване и 13 хиляди за храна, транспорт и заплащане на сметки.

Суифт и преди е правила подобни дарения на фенове, чиито истории открива в интернет. Една от тези нейни прояви бе, когато спонсорира фотограф от Ню Йорк, поискал подкрепа в платформата Tumblr.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Две бебета са починали от коклюш в Кюстендил

Бебетата са били в предимунизационна възраст

12:22 - 19.04.2024
Важно днес

Даниел Митов се отказа да е външен министър

Разочарован е, че ПП-ДБ "не приеха нашата номинация"

11:32 - 19.04.2024
Важно днес

Украйна свали руски бомбардировач Ту-22М3

"Техническа неизправност" е причинила падането на самолета, според Русия

10:07 - 19.04.2024
Важно днес

Нинова обвини Желязков в цензура и му поиска оставката

Повод за това станах промени в правилника на НС

09:32 - 19.04.2024
Важно днес

Главчев не предложи нови кандидат-министри на Радев и обяви, че "няма новина" (Обновена)

Президентът не иска Даниел Митов от ГЕРБ да е външен министър

07:29 - 19.04.2024
Важно днес

CNN: Израел е нанесъл удар на територията на Иран

Тел Авив не коментира дали стои зад експлозии до Исфахан, централен Иран

07:17 - 19.04.2024