Тимъти Шаламе създаде дрехи с благотворителна кауза Снимка: © Getty

Тимъти Шаламе става все по-разпознаваемо име сред младите американски актьори. Може да сте виждали лицето му по плакатите на "Dune“ или в известни заглавия по Netflix като "Call Me By Your Name”. 26-годишният актьор е част от емблематични продукции, а в момента се снима във филма за шоколадовия маестро "Уонка“, чиято премиера предстои през 2023.

Въпреки че голяма част от времето му е погълнато от мисълта за стъпалата към славата и успеха в киното, 25-годишният актьор от Манхатън отделя много усилия и за значими каузи.

Шаламе и модният дизайнер Хайдер Акерман обявиха лансирането на облекло с благотворителна инициатива, като това отбелязва и първото модно сътрудничество на актьора.

Тимъти Шаламе създаде дрехи с благотворителна кауза

Дуото се обедини в създаването на благотворителен суичър, който е в полза на организацията Afghanistan Libre, бореща се за правата на жените и децата в страната, завладяна от талибаните през август 2021. Шаламе разкрива, че още от няколко години са обмисляли общ проект с дизайнера.

"Заедно през август с ужас научихме за продължаващата хуманитарна криза в Афганистан и решихме да направим дизайн на суичър - 100% от приходите от него да отиват за @afghanistanlibre. Това е организация, която се бори ожесточено за защитата на жените и правата на децата. Тъй като тези зверства продължават, ние трябва да подсилим гласовете на тези мълчаливи воини“, написа Шаламе в Instagram.

Двамата мъже публикуваха снимки, на които са облечени със суичърите. На дрехите е изобразена снимка на малко дете, а дизайнът включва пръски синя боя. Надписът гласи: "Silent Soldier” (Тих войник) и "HA+TC A Common Thread” (инициалите на Акерман и Шаламе с думите ,,Обща нишка").

Суичърът се продава за £175 ($230) в уебсайта на инициативата.

Въпреки че това е първото им официално сътрудничество, Акерман отдавна е предпочитаният дизайнер на Тимъти, който го облича за изявите му на червения килим с персонализирани за него дрехи. Емблематичният бял костюм, с който актьорът се появи съвсем скоро на Met Gala 2021, е проектиран от Акерман.

В действителност Шаламе отбелязва някои от най-важните етапи в кариерата си, облечен в костюмите на френския дизайнер – най-вече сребърния сатенен костюм с изразителен колан, който носеше на премиерата на "Кралят“ през 2019, и искрящите черни панталони и горнище с подчертани рамене по време на филмовия фестивал във Венеция по-рано тази година.

Тимъти Шаламе - тоалети Мет Гала/Met Gala

Като се има предвид цялата им история, можем да кажем, че това е едва началото на ,,общата им нишка".


Прочетете още:

Най-очакваните нови филми на 2022 г. Най-очакваните нови филми на 2022 г.

Музикалните филми на 2021 Музикалните филми на 2021

Френски рапър е новата любов на Лили-Роуз Деп след връзката с Тимъти Шаламе Френски рапър е новата любов на Лили-Роуз Деп след връзката с Тимъти Шаламе


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Нинова видя "зависимости" на Елена Йончева, след като ДПС я номинира за евродепутат

Бившата журналистка още не е казала дали ще приеме номинацията

12:12 - 23.04.2024
Европейски дневници

ЕС иска да спре нова функция в TikTok, която плаща на потребители да гледат видеа

EK започна процедура срещу TikTok

11:35 - 23.04.2024
Важно днес

Ученички от НПМГ ще защитават проекта си в световен конкурс на НАСА

Идеята им за дрон, който предвижда пожари, ще ги отведе в космическия център на НАСА

10:49 - 23.04.2024