Титъс Лоу е еротична звезда в Сингапур. И ще лежи в затвора за това

Титъс Лоу е само на 22 години, но е един от най-успешните създатели на съдържание в платформата OnlyFans в Сингапур. Хиляди хора се абонират за профила му в уебсайта за възрастни, където потребителите могат да купуват или продават свои клипове и снимки. Сайтът е най-популярен с еротичните материали, като самият Лоу го използва, за да публикува свои голи кадри. В очите на сингапурския криминален закон обаче Титус Лоу е престъпник.

Във вторник инфлуенсърът получи присъда - три седмици затвор - заради нарушаване на полицейска заповед - да не посещава OnlyFans, докато тече разследването за предполагаемо нарушаване на законите за непристойно поведение. Лоу беше и глобен с 3 хил. сингапурски долара (около 2 150 евро) заради това, че е споделял еротични снимки и видеоклипове в платформата.

Лоу е първият потребител на OnlyFans, срещу когото се води съдебно дело в Сингапур, а случаят му предизвика тревога относно наказателните последици за създателите на подобно съдържание в държавата. В азиатската страна е незаконно да се споделят неприлични материали по електронен път или да се получава печалба от търговия с подобни материали.

"Със сигурност този случай е прецедент и други потребители ще трябва да се справят със същия риск, свързан с присъствието им в OnlyFans", казва адвокатът на Лоу, цитиран от BBC.

Експерти обаче предполагат, че наказателни преследвания срещу създателите на подобно неприлично съдържание може да има само, ако са инициирани от трета страна.

22-годишният модел Титъс Лоу се присъединява към сайта за възрастни през април 2021 г. и много бързо се превръща в една от най-големите местни звезди. Той има над 210 хил. последователи в социалните мрежи и е известен сингапурски инфлуенсър. През декември е арестуван, след като мъж открива един от неговите видеоклипове в телефона на 12-годишната си племенница и подава жалба в полицията.

Хиляди хора се абонират за него в уебсайта за възрастни, където потребителите могат да купуват или продават свое собствено съдържание. Сайтът е най-популярен с еротичните материали в него.

По-късно инфлуенсърът е освободен под гаранция, но властите конфискуват телефона и таблета му и променят данните на профила му в OnlyFans. Лоу обаче е възстановил достъпа до профила си и продължил да качва съдържание, като създал и втори профил. В интервю пред BBC той споделя, че е продължил да използва сайта, защото това е бил основният му източник на доходи.

Заради нарушаване на полицейските разпореждания сега моделът ще лежи в затвора, но пред CNN той коментира, че е "готов" за това и смята да медитира много и да чете. Звездата не изключи и отново да се завърне в платформата за възрастни.

„Не би било честно, ако забраната остане. Обичам това, което правя, и това е, с което съм известен. Голите ми снимки така или иначе вече са там. Но това е и природата на OnlyFans", кава Лоу.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Служебният кабинет смени Вяра Тодева и още пет областни управители

Част от новите са от банката кадри на ГЕРБ

18:08 - 26.04.2024
Важно днес

Мащабни промени в движението в центъра на София предложиха от ПП-ДБ и "Спаси София"

Планира се ул. „Фритьоф Нансен“ да стане двупосочна

14:32 - 26.04.2024
Живот

Таксата от 5 евро за вход във Венеция предизвика объркване и изкара местните на протест

Венеция въведе такса за туристите си. Недоволни обаче се оказаха местните жители

13:46 - 26.04.2024
Важно днес

Депутат от ГЕРБ-СДС подаде оставка, за да стане областен управител

На негово място ще влезе русенски хореограф

13:19 - 26.04.2024