Баскетболният треньор Тити Папазов може да стане новият мажоритарен собственик на ФК "Левски", ако се договори за получаване на акциите от досегашния главен спонсор на отбора Васил Божков. 

Информацията за този вариант беше публикувана във в. "Труд", според който Папазов е обсъдил въпроса с Божков по телефона, тъй като бизнесменът се намира в Обединените арабски емирства от февруари 2020 г. насам, когато беше обвинен в укриване на хазартни такси и още 10 престъпления. Официално, срещу Божков има издадена международна заповед за арест. 

Вестникът твърди, че Папазов "е направил мини маратон по етажите на властта и видимо е получил окей за действие". Детайли по предполагаемата схема за прехвърляне на акциите не се разкриват, нито източници на въпросната информация. 

Пред "24 часа" Тити Папазов не отрича, че има намерения да получи акциите от Божков, но твърди, че за момента подобна договорка няма. 

"на 28 април присъствах на среща на Павел Колев с представител на феновете. На която беше дискутирана тежката ситуация в клуба, както и реалната възможност до месец да се стигне до фалит. Тогава зададох въпроса дали някой се е чувал с Васил Божков в Дубай. Никой не се беше чувал. И тогава пред всички заявих, че съм готов да се кача на самолета и лично да отида при него, за да решим проблемите. И един ваш колега, чул, недочул, реши да го напише", казва той пред вестника.

В същото интервю Папазов казва, че е готов наистна да замине за ОАЕ, за да проведе преговори с Божков и "след като го е казал пред 8 души, няма никакво намерение да шикалкави" 

Пред "Спортал" Папазов определя Васил Божков като "много интелигентен човек", за когото треньорът е убеден, че "не иска да фалира този клуб".

Официално писмо от Васил Божков и формалният собственик на акциите Георги Попов все още не е получено. 

Футболният клуб беше поставен под риск от фалит заради наказателното преследване срещу Божков и бизнес партньорите му, сред които е и Попов.

52-годишният Тити Папазов е треньор на баскетболния отбор "Левски" и бивш треньор на националния отбор по баскетбол. Той е управител на дружеството, което управлява зала "Универсиада". Член е на фонда "100 години Левски". През 2014 г. той стана инициатор на комитет в подкрепа на разследвания бивш собственик на КТБ Цветан Василев, който преди фалита на банката беше сред спонсорите на баскетболния "Левски" и футболния отбор "Ботев" Пловдив. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Адвокатурата няма да иска наказание за Петър Илиев заради плагиатството

Софийският адвокатски съвет отказа дисциплинарно дело срещу юриста

МОН опроверга Кацаров: Тестовете за Covid-19 не достигат дори за една седмица

Около 150 хил. тестове не стигат за връщане в клас на всички ученици

Платформата за билети за Arctic Monkeys била атакувана от "вторичния пазар"

Мениджмънтът на бандата отказал преместване на концерта на друго място в Бургас, което щяло да увеличи капацитета двойно

Нинова: Не сме се договаряли нито да съм първи председател на НС, нито да има ротация

"Нито едно от имената, които се спрягат за министри от БСП, не отговаря на истината"

Фаворитите за най-добър филм на "Оскари" 2022

10 предложения, които могат да попаднат сред номинираните

Бог е високо, МВР - далеко, а юмручното право отнема живот

Престъпленията стават компенсация на липсващия ред и правосъдие

Всички ученици ще могат да се върнат в клас от 6 декември

Стойчо Кацаров ще издаде нова заповед