Тити Папазов може да получи акциите на Божков в "Левски"

Баскетболният треньор Тити Папазов може да стане новият мажоритарен собственик на ФК "Левски", ако се договори за получаване на акциите от досегашния главен спонсор на отбора Васил Божков.

Информацията за този вариант беше публикувана във в. "Труд", според който Папазов е обсъдил въпроса с Божков по телефона, тъй като бизнесменът се намира в Обединените арабски емирства от февруари 2020 г. насам, когато беше обвинен в укриване на хазартни такси и още 10 престъпления. Официално, срещу Божков има издадена международна заповед за арест.

Вестникът твърди, че Папазов "е направил мини маратон по етажите на властта и видимо е получил окей за действие". Детайли по предполагаемата схема за прехвърляне на акциите не се разкриват, нито източници на въпросната информация.

Пред "24 часа" Тити Папазов не отрича, че има намерения да получи акциите от Божков, но твърди, че за момента подобна договорка няма.

"на 28 април присъствах на среща на Павел Колев с представител на феновете. На която беше дискутирана тежката ситуация в клуба, както и реалната възможност до месец да се стигне до фалит. Тогава зададох въпроса дали някой се е чувал с Васил Божков в Дубай. Никой не се беше чувал. И тогава пред всички заявих, че съм готов да се кача на самолета и лично да отида при него, за да решим проблемите. И един ваш колега, чул, недочул, реши да го напише", казва той пред вестника.

В същото интервю Папазов казва, че е готов наистна да замине за ОАЕ, за да проведе преговори с Божков и "след като го е казал пред 8 души, няма никакво намерение да шикалкави"

Пред "Спортал" Папазов определя Васил Божков като "много интелигентен човек", за когото треньорът е убеден, че "не иска да фалира този клуб".

Официално писмо от Васил Божков и формалният собственик на акциите Георги Попов все още не е получено.

Футболният клуб беше поставен под риск от фалит заради наказателното преследване срещу Божков и бизнес партньорите му, сред които е и Попов.

52-годишният Тити Папазов е треньор на баскетболния отбор "Левски" и бивш треньор на националния отбор по баскетбол. Той е управител на дружеството, което управлява зала "Универсиада". Член е на фонда "100 години Левски". През 2014 г. той стана инициатор на комитет в подкрепа на разследвания бивш собственик на КТБ Цветан Василев, който преди фалита на банката беше сред спонсорите на баскетболния "Левски" и футболния отбор "Ботев" Пловдив.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Романът "Времеубежище" на Георги Господинов ще се изучава в New York University

"Времеубежище" ще бъде изучавам в курса на университета "Романът днес".

18:24 - 09.12.2023
Живот

2000 бота са били активизирани, за да възхваляват съдържание, свързано с COP28

Ботове действаха и по-рано тази година, когато защитаваха спорното домакинство на ОАЕ

17:04 - 09.12.2023
Важно днес

Кирил Петков: Kоординацията между ГЕРБ и ДПС е толкова сериозна, че те действат почти като една структура

Петков обяви, че не приема обвиненията в безпринципност

15:35 - 09.12.2023
Живот

Защо Time избра Тейлър Суифт за човек на година?

Няколко дни след обявяване на победителя, TIME публикува мотивите за избора си.

14:17 - 09.12.2023
Спорт

Седмица в паралелната вселена: Гонзо представи книга и всичко е точно  

Да представяш „нова философия за футбола“ е направо цинично. А да искаш още 3-4 години за работа - нагло.

13:00 - 09.12.2023
Важно днес

Олена Зеленска: Спирането на финансовата помощ за Украйна означава просто, че ще умрем

Преди дни Сенатът на САЩ блокира милиарди долари нова помощ за Украйна

12:06 - 09.12.2023
Живот

Ректорът на "Харвард" се извини за противоречивите си изказвания

Преди дни Гей отказа да отговори на въпроса дали призивът към геноцид над евреите представлява нарушение спрямо правилата

10:49 - 09.12.2023