Баскетболният треньор Тити Папазов може да стане новият мажоритарен собственик на ФК "Левски", ако се договори за получаване на акциите от досегашния главен спонсор на отбора Васил Божков.

Информацията за този вариант беше публикувана във в. "Труд", според който Папазов е обсъдил въпроса с Божков по телефона, тъй като бизнесменът се намира в Обединените арабски емирства от февруари 2020 г. насам, когато беше обвинен в укриване на хазартни такси и още 10 престъпления. Официално, срещу Божков има издадена международна заповед за арест.

Вестникът твърди, че Папазов "е направил мини маратон по етажите на властта и видимо е получил окей за действие". Детайли по предполагаемата схема за прехвърляне на акциите не се разкриват, нито източници на въпросната информация.

Пред "24 часа" Тити Папазов не отрича, че има намерения да получи акциите от Божков, но твърди, че за момента подобна договорка няма.

"на 28 април присъствах на среща на Павел Колев с представител на феновете. На която беше дискутирана тежката ситуация в клуба, както и реалната възможност до месец да се стигне до фалит. Тогава зададох въпроса дали някой се е чувал с Васил Божков в Дубай. Никой не се беше чувал. И тогава пред всички заявих, че съм готов да се кача на самолета и лично да отида при него, за да решим проблемите. И един ваш колега, чул, недочул, реши да го напише", казва той пред вестника.

В същото интервю Папазов казва, че е готов наистна да замине за ОАЕ, за да проведе преговори с Божков и "след като го е казал пред 8 души, няма никакво намерение да шикалкави"

Пред "Спортал" Папазов определя Васил Божков като "много интелигентен човек", за когото треньорът е убеден, че "не иска да фалира този клуб".

Официално писмо от Васил Божков и формалният собственик на акциите Георги Попов все още не е получено.

Футболният клуб беше поставен под риск от фалит заради наказателното преследване срещу Божков и бизнес партньорите му, сред които е и Попов.

52-годишният Тити Папазов е треньор на баскетболния отбор "Левски" и бивш треньор на националния отбор по баскетбол. Той е управител на дружеството, което управлява зала "Универсиада". Член е на фонда "100 години Левски". През 2014 г. той стана инициатор на комитет в подкрепа на разследвания бивш собственик на КТБ Цветан Василев, който преди фалита на банката беше сред спонсорите на баскетболния "Левски" и футболния отбор "Ботев" Пловдив.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

24 партии и 7 коалиции се регистрираха за изборите на 2 октомври

Кандидатските листи за 48 Народно събрание може да са повече от вотовете през 2021

ВАС остави ТЕЦ "Брикел" да работи въпреки замърсяването на въздуха

Централата може да продължи да обгазява, докато тече делото срещу заповедта на Борислав Сандов

Жалби блокират решението на Сандов за спирането на АМ "Струма" през Кресна

Според служебния екоминистър е възможно решението на Сандов да е незаконно

Слави Трифонов нападна отцепниците от ИТН заради листите на ПП

Трифонов обижда Радостин Василев на "предател и жалък службогонец"

Татяна Дончева пропуска Избори 2022, но вече "загрява" за 49 Народно събрание

"Движение 21" няма да се регистрира нито самостоятелно, нито в коалиция

"Раковски" 134 ще е новият "дом" на Европейската прокуратура

Крум Зарков е предложил сградата за делегираните прокурори