Тити Папазов може да получи акциите на Божков в "Левски"

Баскетболният треньор Тити Папазов може да стане новият мажоритарен собственик на ФК "Левски", ако се договори за получаване на акциите от досегашния главен спонсор на отбора Васил Божков.

Информацията за този вариант беше публикувана във в. "Труд", според който Папазов е обсъдил въпроса с Божков по телефона, тъй като бизнесменът се намира в Обединените арабски емирства от февруари 2020 г. насам, когато беше обвинен в укриване на хазартни такси и още 10 престъпления. Официално, срещу Божков има издадена международна заповед за арест.

Вестникът твърди, че Папазов "е направил мини маратон по етажите на властта и видимо е получил окей за действие". Детайли по предполагаемата схема за прехвърляне на акциите не се разкриват, нито източници на въпросната информация.

Пред "24 часа" Тити Папазов не отрича, че има намерения да получи акциите от Божков, но твърди, че за момента подобна договорка няма.

"на 28 април присъствах на среща на Павел Колев с представител на феновете. На която беше дискутирана тежката ситуация в клуба, както и реалната възможност до месец да се стигне до фалит. Тогава зададох въпроса дали някой се е чувал с Васил Божков в Дубай. Никой не се беше чувал. И тогава пред всички заявих, че съм готов да се кача на самолета и лично да отида при него, за да решим проблемите. И един ваш колега, чул, недочул, реши да го напише", казва той пред вестника.

В същото интервю Папазов казва, че е готов наистна да замине за ОАЕ, за да проведе преговори с Божков и "след като го е казал пред 8 души, няма никакво намерение да шикалкави"

Пред "Спортал" Папазов определя Васил Божков като "много интелигентен човек", за когото треньорът е убеден, че "не иска да фалира този клуб".

Официално писмо от Васил Божков и формалният собственик на акциите Георги Попов все още не е получено.

Футболният клуб беше поставен под риск от фалит заради наказателното преследване срещу Божков и бизнес партньорите му, сред които е и Попов.

52-годишният Тити Папазов е треньор на баскетболния отбор "Левски" и бивш треньор на националния отбор по баскетбол. Той е управител на дружеството, което управлява зала "Универсиада". Член е на фонда "100 години Левски". През 2014 г. той стана инициатор на комитет в подкрепа на разследвания бивш собственик на КТБ Цветан Василев, който преди фалита на банката беше сред спонсорите на баскетболния "Левски" и футболния отбор "Ботев" Пловдив.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

И Живко Коцев вече е с обвинение за участие в организирана престъпна група

Наложена му е парична гаранция в размер на 20 000 лева.

19:02 - 17.04.2024
Важно днес

Смяна на местата и в "Булгаргаз", Деница Златева вече не е изпълнителен директор

Мястото на Златева заема Веселин Синабов

18:05 - 17.04.2024
Европейски дневници

Гласуването за Европарламент е все по-важно, но интересът в България остава по-нисък

Проучване на "Евробарометър" сочи ръст на интереса към вота

17:07 - 17.04.2024
Важно днес

Наводненията в Дубай: Отменени полети и парализа по пътищата след най-тежките валежи за последните 75 г.

Валежите надхвърлят всичко, документирано от началото на събирането на данни през 1949 г.

15:31 - 17.04.2024