Том Холанд за проблема си с алкохола: ,,Не можех да изляза с приятели или да отида в бар" Снимка: © Джей Шети / Youtube

Британският актьор Том Холанд, известен най-вече с ролята си на Спайдърмен, разказа за трудностите си с трезвеността в подкаста "On Purpose with Jay Shetty". 27-годишният Холанд сподели, че отказването от алкохола е „най-доброто нещо, което някога е правил“, след като осъзнава степента на зависимостта си.

След зимните празници през 2022 г. британецът решава да завърши dry January - популярна практика, в която не се пие през януари, за да си почине организмът от по-голямото количество алкохол, поето покрай Коледа и Нова Година. Оказва се, че в този период Холанд мисли само за това как пие спиртни напитки.

„Това наистина ме изплаши. Събуждах се с мисълта за питие. Просто си казах: „Уау, може би имам малък проблем с алкохола.", споделя той.

Холанд решава да удължи периода на трезвеност, но се затруднява да го направи. Тогава той е в Англия, където „общуването и алкохолът са преплетени".

„Усещах, че не мога да бъда социален“, казва Холанд. „Чувствах се сякаш не мога да отида в бара и да изпия газирана вода с лайм. Не можех да изляза за вечеря. Наистина се измъчвах."

Дава си сметка, че трябва да се дистанцира от приятелите си в ръгби общността – „защото толкова много от тези взаимоотношения се изразвят в това „колко можеш да изпиеш".

„Просто се запитах „Защо? Защо съм роб на това питие? Защо съм толкова обсебен от идеята да го изпия?“, разказва британецът.

До 27-ия си рожден ден на 1 юни Холанд изкарва пет месеца без да пие, като съобщава, че никога не се е чувствал по-добре в живота си.

Той установява, че спирането на алкохола подобрява съня му и способността за справяне с ежедневните предизвикателства.

„Неща, които се объркваха на снимачната площадка и от които обикновено бих се разочаровал, преодолявах от раз. Това ми даде толкова по-добра умствена яснота. Чувствах се по-здрав, по-силен."

„Щастлив съм да призная, че определено бях пристрастен към алкохола. Изобщо не се срамувам от това“, добави той.

Том Холанд

Холанд каза, че отказът му от алкохола е вдъхновил и майка му да последва примера му. „Тя обожава идеята. Невероятно е. Не мога да повярвам разликата, която усещам от това, че не пия. Чувствам се невероятно", усмихва се Холанд.

В момента британецът е в почивка от актьорскта си дейност след натоварените снимки за сериала на Apple TV "The Crowded Room", в който той играе американски престъпник с дисоциативно разстройство на идентичността.

Кариерата на Холанд започна да върви нагоре, когато влезе в ролят на Били Елиът в "Уест Енд", преди да направи своя пробив на големия екран с драмата от 2012 г. "The Impossible". Той дебютира като Спайдърмен в "Капитан Америка: Гражданска война" от 2016 г. и оттогава участва в три самостоятелни филма за героя в червения костюм. Най-новият от тях, "Spider-Man: No Way Home", стана най-касовият филм за 2021 г.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Русия обяви Зеленски за международно издирване

Украинският президент се издирва по неуточнено обвинение

18:24 - 04.05.2024
Живот

Мъжете и депресията – защо е толкова трудно да се разпознае

Възможно ли е голяма част от депресиите при мъжете просто да не се разпознават?

16:47 - 04.05.2024
Важно днес

Пребиха водача на листата за ЕП на социалистите в Германия

Матиас Еке е бил нападнат и пребит от четирима души

14:27 - 04.05.2024
Култура

Защо масовата култура е станала толкова скучна

Какво стана с големите културни пробиви и как специфичното знание спря да е ценно

13:10 - 04.05.2024