Този път ще има сделка: Илон Мъск се появи в офиса на Twitter с мивка

Илон Мъск е на крачка от приключване на сделката за придобиване на Twitter - този път наистина.

Wall Street Journal съобщава, че Мъск е задействал предоставянето на 13 млрд. долара по банков път от финансовите институции, които са осигурили заема за една от най-големите сделки в индустрията на социалните мрежи.

Парите се депозират в специална сметка, от която ще бъдат прехвърлени на разположение на Мъск, след като бъдат изпълнени финалните условия по договаряне на придобиването.

Заявлението за финансиране, което той е изпратил до банките си, обикновено се задейства между 3-5 дни преди парите да бъдат необходими в наличност. Wall Street Journal посочва, че тази процедура се смята за обичаен етап от оформянето на сделките - но в случая предизвиква много голям интерес заради постоянните съмнения около намеренията на Илон Мъск с Twitter.

Междувременно - най-богатият човек в света реши да демонстрира чувството си за хумор, като се появи в централата на компанията в Сан Франциско, носейки кухненска мивка в ръце.

Снимката му беше разпространена през профила му в платформата с коментар "Let that sink in" (игра на думи между идиома "Помислете си малко над това" и съвсем буквалния смисъл на фразата: "пуснете мивката").

Служителите на Twitter се подготвят да изслушат Илон Мъск на лична среща в петък, според вътрешна комуникация на компанията, публикувана от WSJ.

Мъск дава още една индикация за финала на сделката, като е сменил кратката си биография в Twitter-профила си на "Chief Twit", a местоположението си - на "централата на Twitter".

Ако сделката не пропадне изненадващо в последния момент, Мъск би трябвало да плати общо 44 млрд. долара за придобиването. Обратът беше провокиран по принуда, след като действащите мениджъри на компанията заведоха дело срещу него, за да го накарат да изпълни първоначалните условия на офертата си към социалната мрежа.

Мъск се опита да се освободи от ангажимент, като нападна компанията с обвинения, че прикрива информация за реалния брой на активните си потребители и броя на ботовете.

Милиардерът има намерения да преобразува Twitter, така че да либерализира модерацията на съдържанието и да направи платформата по-доходоносна за акционерите.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Financial Times: Високи заплати и оневиняване на заподозрени - как Кремъл за попълва войската си

Нова вълна на мобилизация, обаче, изглежда е въпрос на време

11:54 - 24.05.2024
Живот

Ицо Хазарта: Нека те помоля да говорим български език

Изпълнителят пусна кратък клип по случай 24 май

11:12 - 24.05.2024
Важно днес

Загинали и ранени, след като сграда рухна до плажа в Палма де Майорка

Има опасения, че има още затрупани хора сред отломките

10:02 - 24.05.2024
Важно днес

САЩ наказват Грузия с визови ограничения заради спорния закон за чуждите агенти

САЩ налагат по-строга политика за издаване на визи за "съучастниците в подкопаването на демокрацията в Грузия"

09:31 - 24.05.2024
Важно днес

На 24 май празнуваме Деня на българската азбука, просвета и култура

България отбелязва празника с концерти и тържества в цялата страна

08:59 - 24.05.2024
Бизнес

IAB MIXX Awards 2024 оцени най-добрите дигитални маркетингови кампании през годината

Тази година над 70 заявки се съревноваваха на финала на IAB MIXX Awards Bulgaria 2024. Международното жури отличи най-добрите локални маркетингови кампании за изминалата година.

21:23 - 23.05.2024