Треньорът Палми Ранчев: Пулев се бие в стар руски стил, който е успешен само в аматьорския бокс Снимка: © Getty Images

Кубрат Пулев се бие в „стар руски стил“ от 70-те години на миналия век, който няма как да му донесе дивиденти в професионалния бокс. Това мнение изрази известният бивш треньор на Тервел Пулев - Палми Ранчев, в интервю за БНР.

39-годишният българин загуби с нокаут в 9-ия рунд битката за титлата в тежка категория от Антъни Джошуа.

Мечтата остана мираж - Антъни Джошуа нокаутира Кубрат Пулев

"В аматьорския бокс го има този стил на дистанция, в който се използват десни прави и леви прави. В професионалния бокс не можеш да задържиш противника си 12 рунда на далечно разстояние", каза Ранчев и добави, че Пулев няма вина. "Той така е научен - на този стар руски стил. Със стари руски оръжия играе срещу модерното въоръжение на комплексен боксьор, какъвто е Антъни Джошуа“.

По думите му - Кубрат Пулев не е бил наясно с възможностите си, че с този стил не може да издържи всички рундове. Той каза обаче, че тактическите прийоми в играта на Кобрата трябва да бъдат преценени и от хората около него. "Проблемът е, че в техническо отношение не са го подготвили".

"В психологическо отношение Кубрат беше готов да даде всичко и беше отрязал всички пътища за отстъпление. Той беше равностоен на световния шампион", каза Ранчев.

"Но тълпата е безмилостна. Рингът е ешафод за губещия. Нокаутът е малка смърт", каза Ранчев по повод на коментарите за загубата на Пулев.

Мнозина определиха този мач като последен шанс на българина да стигне до световната титла. Той вече игра един такъв двубой, но загуби от Владимир Кличко преди шест години. Сега е на 39.

Мечтата остана мираж - Антъни Джошуа нокаутира Кубрат Пулев

„Той направи достатъчно – два опита да вземе световната титла, макар и неуспешни, завършили нокаут. Те си остават с опити. Досега друго такова нещо никой българин не е правил“, сподели бившият треньор.

Палми Ранчев живее от няколко години в Барселона. Той е бивш състезател – юношески национален шампион, а след това става треньор. Работил е с младежкия и юношеския национален отбор, а също и в отбора на Ирак. Освен това е журналист, сценарист и телевизионен водещ. Автор е на десетки стихосбирки, романи и сборници с разкази, превеждани на различни езици. Сред тях са романът „Анонимни снайперисти“ и сборникът „Малко късмет за по-късно“.



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Петър Тодоров е виждал Стефан Димитров да влиза в МВР, но не му било работа да контролира посетителите

Бившият главен секретар не знаел, че баща и син Димитрови били разработвани от ДАНС

15:50 - 23.04.2024
Важно днес

Футбол и политика в стил "Орбан": "Газпром" преговаря да е спонсор на "Ференцварош"

Сделката не е официално обявена, но според унгарски медии е в напреднал етап

13:22 - 23.04.2024