Уил Смит удари шамар на Крис Рок по време на "Оскарите" и това не беше шега Снимка: © Getty Images

За Уил Смит "Оскари" 2022 трябваше да са само повод за добро настроение - той беше номиниран за най-добър актьор за ролята си във филма „Крал Ричард“. Така изглеждаше и в началото на церемонията, когато Смит мина по червения килим и позира пред фотографи и фенове заедно със съпругата си, актрисата Джейда Пинкет Смит.

Уил Смит и съпругата му Джейда Пинкет Смит на Оскарите 2022

Двойката зае местата си в Dolby Theatre и наблюдаваше церемонията по награждаването в продължение на около два часа и половина. В този момент на сцената излезе Крис Рок, който трябваше да обяви победителя в категорията за най-добър документален филм.

Рок направи серия от шеги, но голямата му грешка беше, че реши да включи и Джейда Пинкет Смит, обръщайки се към нея с репликата: „Джейда, обичам те и нямам търпение за "Редник Джейн 2".

Малко предистория: Съпруга на Смит страда от 2018 г. от алопеция - тя оплешивя почти напълно само в рамките на няколко месеца. Крис Рок направи аналогия между нейната прическа и обръсната глава на Деми Мур в "Редник Джейн".

Очевидно, че прическата на Джейда Пинкет Смит не е модно изявление, а медицинско състояние, което може да обясни защо думите на Крис Рок не бяха добре приети. Първоначално Смит се засмя на шегата, но след това изтича до сцената и зашлеви Крис Рок.

В залата настана смут. Не беше ясно дали всичко това е по сценарий, дали е част от шега или не. След като се върна на мястото си, Смит извика на Крис Рок с гневно изражение на лицето: „Не изричай името на жена ми с шибаната си уста“, което беше заглушено с живото предаване.

Минути по-късно Смит спечели "Оскар" за най-добър актьор. Докато приемаше наградата той се извини през сълзи на организаторите на "Оскарите" и на колегите си, но не и на Крис Рок.

„Трябва да защитите семейството си“, каза той – както го направи Ричард Уилямс с дъщерите си Винъс и Серина, визирайки ролята си на бащата на тенис звездите в „Крал Ричард“. Изкуството понякога имитира живота, добави той с усмивка, докато сълзи се стичаха по бузите му. „Изглеждам като лудия татко“ – нещо, в което Ричард Уилямс също беше обвиняван.

„Поднасям моите извинения на Академията и на моите номинирани колеги.“

"Оскарите" 2022: CODA стана най-добър филм, Dune спечели с най-много статуетки "Оскарите" 2022: CODA стана най-добър филм, Dune спечели с най-много статуетки


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024