Ултраредки кецове на Apple се продават за $50 000

Ако следите пазара на колекционерски кецове, вероятно ще се сетите, че модели на Nike и Air Jordan го доминират. Какво правят сега обаче обувки на технологичния гигант Apple в актуалния списък "7 от най-скъпите кецове, които да купите" на аукционната къща Sotheby's?

Въпросният чифт "ултраредки" кецове на Apple е единственият сред шест други на Nike и един чифт Air Jordan. Кецовете на технологичната компания са на вторто място в списъка на Sotheby's, като цената им е 50 хил. долара. Далеч по-висока цена от всеки настоящ продукт на Apple, разказва CNN.

Белите маратонки, брандирани с второто лого на Apple от 1997 г., са направени по поръчка за служителите на компанията. Технологичният бранд ги раздава еднократно в средата на 90-те години на миналия век на събитие, наречено Национална конференция по продажбите.

Този конкретен чифт кецове е един от най-неизвестните, които съществуват. Никога не са достигали до широката публика“, пише Sotheby’s.

Въпреки че производството на маратонки е необичайно за Apple, през 1986 г. брандът пуска гама от дрехи и аксесоари под името "The Apple Collection“.

Колекцията включва чаши, чадъри, чанти, ключодържатели, дори и платноходка - всички, украсени с логото на Apple, както се вижда от каталога, публикуван същата година.

Предходната година 22 000 души купуват тениски на Apple от компанията.

Стоките са известни като „продукт с бял етикет“ (white-label product) – произведени като небрандирани от трета компания, на които Apple добавят собственото си лого.

Размерът на кецовете е 44,5. Нови и с оригиналната си кутия и чифт червени връзки, посочват от Sotherby’s. Аукционната къща добавя, че все пак обувките показват някои признаци на стареене, включително пожълтяване, следи от лепило, както и леки петна по предната част на кеца.

Този чифт не е първият ретро продукт на Apple, продаден през последните месеци за впечатляваща сума.

Първото издание на iPhone от 2007 г. бе купено за повече от 190 хил. долара на търг миналия месец, далеч над оценката на аукционната къща, а чифт стари сандали Birkenstock, притежавани и носени от покойния съосновател на Apple Стив Джобс, донесоха 200 хил. долара на притежателя си на търг от ноември 2022 г.

iPhone, спрян само 2 месеца след пускането си, бе продаден за рекордните над $190 000


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Без възражения и въпроси е било взето спорното решение за строеж на частна детска болница

Решението на кабинета беше оттеглено след обществен натиск

14:50 - 02.05.2024
Живот

Елиникон: проектът за най-голям "умен" град в Европа, който набира все по-голяма скорост в Гърция

Амбициозният проект цели да превърне бившето летище в най-големия "умен" град в Европа

13:56 - 02.05.2024
Важно днес

След пауза от няколко месеца в ИСУЛ отново се правят костно-мозъчни трансплантации на деца

5-годишно дете е било оперирано и вече е изписано от болницата

13:17 - 02.05.2024
Важно днес

"Хамас" не хареса предложението за прекратяване на огъня, но преговорите продължават

"Хамас" е скептична към израелското предложение

10:36 - 02.05.2024