Кожата на лицето ни е пряко свързана с вътрешната ни “градина” от емоции и чувства. Тя е първата ни сетивна връзка с околния свят.

Неслучайно има изрази като “да се чувстваш добре в кожата си” или че нещо е като “втора кожа”. Те идват да ни подскажат, че кожата не просто е важна, а тя е свързана с доброто ни себеусещане.

Кожата на лицето е огледало на много процеси вътре в организма, както и на грижата, която полагаме за себе си. Тя отразява кога се храним добре, кога спим добре - и обратното.

За съжаление вредни външни влияния, като оксидативния стрес, причинен от UV лъчите, замърсеният въздух и стресът, който върви ръка за ръка със забързания начин на живот, не позволяват да изоставим грижата за кожата на лицето и да разчитаме само на наследените гени, напротив - епигенетиката става все по-силен фактор. Пигментация, неравности на кожата, разширени пори - и кожата, както и планетата ни страда от замърсяването.

Сякаш витамините и киселините в продуктите за кожата станаха модерни по едно и също време, но днес ще говорим за ползите от краля на витамините, за който знаят дори малките деца - витамин C. Той работи в три посоки - изравнява тена, свива порите и изглажда. Резултатът е блестяща кожа и добро самочувствие.

В последните години продуктите и процедурите за кожата напредват със скорост, която не можем да осмислим, и в цялото предлагане имаме нужда от насоки, на които да вярваме, както и да знаем кое можем да правим вкъщи и кое - не.

Много козметични марки залагат на витамин C като активна съставка в продуктите си, но трябва да сме сигурни, че зад това не стои само маркетинг, а трайно е замесена науката и клиничните изследвания.

Витамин C е супер героят на L’Oreal Paris. Одобрен и вече предписван от дерматолози, Revitalift Clinical C Serum изгрява с 12% чист витамин С, придружен от витамин Е и салицилова киселина.

Както всеки успешен съюз, и този е изграден от взаимноподкрепящи се съставки. Витамин Е подсилва озаряващите свойства на витамин C и възобновява антиоксидантната му сила. Салициловата киселина помага не само за премахването на мъртвите кожни клетки от повърхността чрез прекъсване на протеиновите връзки, които ги задържат заедно, но има и пречистващи свойства. Тя е добавена, за да помогне за намаляване на порите и да изглади повърхността на кожата.

Предизвикателството при чистия витамин С се крие в неговата нестабилност, като е известно, че съставката се разгражда с течение на времето. Това явление също така прави чистия витамин C силно несъвместим с много други активни вещества.

12% чист витамин C е рекордна концентрация, която, благодарение на експертизата на топ дерматолози, L’Oreal успява да постигне. В същото време Revitalift Clinical C Serum 12% Pure Vitamin C има високи нива на устойчивост. Флаконът е направен от материал, който отблъсква UV лъчите и предпазва формулата от въздействието на светлината и кислорода.

Въпреки че супергероите излизат през нощта, L’Oreal Paris гарантира, че Revitalift Clinical C Serum е подходящ и за през деня, стига да нанесете след това слънцезащита.

Ако сте под или на 25 години и четете това - да, продуктът е подходящ и за Вас, като първа антиейдж грижа, без това да ви стряска. Напротив - ако започнете сега с тези нежни стъпки, си спестявате доста грижи буквално и преносно, на по-късна възраст.

L’Oreal Paris Vitamin C Serum придава свеж вид на кожата, изравнява тена, намалява порите и се бори с първите малки бръчици. Чакаме го с нетърпение, като слънце в студен февруарски ден.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Бизнес

120 млн. лв. инвестиции  и 12 нови магазина планира BILLA в България през 2024 г. 

През март компанията отчита дефлация в цените на стоките на годишна база

16:04 - 24.04.2024
Важно днес

СДВР още не знае кой е посегнал пръв при сбиването на Димитър Стоянов и служителя на НАП

По случая от 22 април сигнал е подала и съпругата на Стоянов

14:45 - 24.04.2024