Vivacom въвежда първите в България Eco Half SIM карти от 100% рециклирана пластмаса

Vivacom е първият телеком в България, който предлага на клиентите си Eco Half SIM карти от 100% рециклирана пластмаса.

Те са с двойно по-малки размери от стандартните карти и могат да намалят въглеродните емисии с до 43% в сравнение със стандартните карти и с до 18% в сравнение с Half SIM, според данни на производителя им.

Освен това ще бъдат спестени допълнителни 2 грама пластмаса за всяка пластика в сравнение с настоящите Half SIM, които телекомът предлага.

Vivacom вече намали пластмасовите отпадъци с 50% и ограничи въглеродните си емисии с 30%. Компанията е първата, която въведе в България Half SIM карти през ноември 2023 г. - нов формат SIM карти, които се произвеждат от по-малко пластмаса. До момента телекомът е предоставил над 380 000 Half SIM карти на своите клиенти.

"Eco Half SIM картите са следващата стъпка в посока по-устойчиво бъдеще. Нашата цел е да интегрираме все повече устойчиви практики и решения в своята дейност, в унисон с дългосрочната стратегия на United Group за въглеродна неутралност. Вярвам, че Vivacom е пример за това, че телекомуникационният сектор може да се развива отговорно и с мисъл за бъдещето на планетата", коментира Николай Андреев, главен изпълнителен директор на Vivacom.

Eco Half SIM картите вече са достъпни за всички частни и бизнес клиенти. С тях телекомът допълнително намалява емисиите при транспорт заради двойно по-малкия обем и спестява място за съхранението им.

Vivacom за пореден път демонстрира своята ангажираност към околната среда. През 2023 г. компанията успешно закупи над 25% електроенергия от възобновяеми източници. През миналата година телекомът модернизира оборудването на съоръженията си и инвестира в енергийно ефективни мрежи и услуги (напр. FTTH и 5G).

Освен това популяризирането на електронното фактуриране от страна на Vivacom е довело до спестяване на 10 тона хартия на месец през 2023 г. В началото на тази година Vivacom стана първият телеком в страната, който въведе електромобили в оперативната си дейност. Така компанията ефективно намалява въглеродния си отпечатък и продължава да следва пътя към нулеви нетни емисии.

Повече информация за новите Eco Half SIM карти на Vivacom може да бъде намерена на техния сайт.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Супертайфун отне живота на поне двама в Китай. Ранени са над 90 души

"Яги" е вторият най-мощен тропически циклон в света през 2024 г. досега

09:37 - 07.09.2024