Всичко, което искам за Коледа и не само тогава

Коледа е прекрасна - релаксираща и задължаваща, защото колкото и да отлагате, в един момент стигате до подаръците и там шансът да се блъснете в коралов риф е голям.

Затова и екипът на Булевард България се допита до критична маса хора и състави следния списък с подаръци, от който се надяваме все нещо да ви свърши добра работа.

1. Билет за концерт

Не е за вярване, но лятото на 2022 предлага възможността да се срещнете едновременно с Måneskin, Metallica, Red Hot Chili Peppers, Alt-J и Sum 41. Става дума за фестивала Rock Werchter в Белгия между 30 юни и 3 юли 2022. В случай че няма извънредни избори, нещо, на което горещо се надяваме - това си е идеално отпускарско време.

Werchter е фестивално селище на около 40 км. от Брюксел.

Имате шанс за комбиниран билет или за единичен - останали са обаче само за 3 от 4-те дни - очевидно не само Майли Сайръс обича Metallica.

2. Стихосбирка на Иван Ланджев

Ако сте ценители на словото и думите ви вълнуват, Иван Ланджев е вашият човек. Стихосбирката му “Ти, непрестанна новина” е под редакцията на Георги Господинов и Иван Теофилов.

Освен че имаме честта Иван да пише от време на време в нашия сайт, той е човекът, който донесе първия лъв от Кан за рекламна агенция в България - рекламните среди са като Оскарите в киното. Иван е творчески директор в рекламната агенция McCann Sofia.

Носител е на Голямата награда за поезия „Орфеев венец“ (2019), както и на „Южна пролет“, „Веселин Ханчев“, „Владимир Башев“. Негови стихотворения са преведени на 10 езика.

3. Подводен скутер

Това си е истинско забавление за под вода. В зависимост от цената можете да се гмуркате с него до 30 метра дълбочина или да се правите, че се гмуркате, например в басейн.

Захранва се с батерия и според големината ѝ го ползвате около 30 - 60 минути под вода.

Колкото по-професионален е, толкова по-надълбоко слиза и толкова по-висока скорост развива.

Не го подарявайте на хора, които не влизат навътре в морето.

4. Парфюм

Парфюм винаги трябва, a Dolce&Gabbana The One GOLD - дамски и мъжки, изглеждат така празнично, че звучат като напълно естествен избор.

The One GOLD за "нея" е доста женски и много се променя според количеството, което сложите. Ние не препоръчваме поливане с парфюм, защото ароматът е наситен и достатъчно траен. Ще откриете плодови нотки, розова супер есенция, която се комбинира с чувствен жасмин и момина сълза. Възможно е да усетите и базови нотки на мистериозно пачули - индийско растение от семейството на ментата, което е много високо ценено в парфюмерията. И накрая всички тези цветя се преплитат с нежна, сладка ванилия и бял мускус.

Шишенцето на парфюма запазва графичните линии на The One, само че както подсказва и името, новият аромат е облечен в искрящо злато.

В мъжкия вариант има също доста интересни съставки. Италиански бергамот и пикантен червен портокал откриват аромата, след това може и да усетите червения джинджифил, който смекчава цитрусовите нотки. В аромата има още градински чай, свежа есенция от египетски здравец, като всичко това се подсилва от пикантните нотки на кардамона.

Възможно е да усетите една опушеност и дървесните нотки на кехлибара. Пачули има и в мъжкия The One GOLD, придавайки на аромата силно съблазнителна основа.

5. Абонамент за вестник или списание

В чуждите качествени медии вече почти нямат свободно съдържание, което да е достъпно онлайн. Затова според интересите на човека, на когото ще подарявате, можете да изберете и изданието.

Абонаментите са годишни, а някои издания, освен онлайн, можете да ги получавате и на хартия. New Yorker, Monocle, Financial Times - светът е голям и информация дебне отвсякъде. Ако вашият близък има хоби, със сигурност ще се зарадва и на специализирано издание.

6. Процедура за лице

След много търсене на неагресивен в методите си и умерен в преценката си дерматолог открихме Д-р Мария Тончева. Нейна любима процедура, което е алтернатива на хиалуроновите филъри, е „Ускорена автоложна тъканна регенерация – СЕЛФ-РЕДЖЕН“.

Става дума за инжектирането на биофилър, произведен от собствената кръв на пациентката. Терапията комбинира биостимулация на стволови клетки чрез растежни фактори (съдържащи се в тромбоцитите) и фибрин. Така по абсолютно естествен начин се възстановяват увредените в процеса на стареене тъкани. Методът успешно забавя клетъчното стареене на кожата и придава здрав, младежки вид.

Д-р Тончева работи и усъвършенства метода в продължение на 10 години.

Гарантираме ви, че и на излизане от кабинета ще приличате на себе си. Съответно и човека, на когото го подарявате.

7. Фотография

Не е нужно да е Коледа, за да подарите фотография. Но понеже е Коледа, възползвайте се от момента. И тъй като светът е голям, а фотографи дебнат отвсякъде, си позволяваме да ви помогнем в селекцията. Short Cuts на Виктор Чучков-син е една много жива селекция, която е буквално shortcut към различни краища на света и машина на времето.

От Plymouth Fury в Палм Спрингс, Калифорния 2012 до овца в Каварна през 2014. Виктор е известен като режисьор, но можете да го откриете и като изключително талантлив фотограф.

Ще намерите фотографиите му в магазин СКЛАДА - ул. “Цар Калоян” 10 и в One Gallery, София, ул. Иван Вазов 12.

Още снимки от Виктор можете да намерите на сайта му.

8. Безжични слушалки

Спасяват ви в особено досадни моменти: докато бягате в парка, гладите, чистите, лежите на зъболекарския стол, игнорирате бормашината на съседите.

LG Tone Free FP8W са слушалките, които спечелиха първата награда в сегмента си на конкурса EISA. Правени са в партньорство с Meridian Audio и предлагат много приятно и чисто качество на звука. Кутията им е толкова ергономична, че ще се усетите как просто я въртите из дланта си. Имат и една доста ценна функционалност - ултравиолетова дезинфекция. Дано не сте от хората, които са получавали възпаление на ухото от слушалки, но повярвайте, те не са малко и дискомфортът е огромен. Когато не се използват, слушалките се зареждат в овалната кутийка – UVNano, която ги дезинфекцира чрез UV светлина.

Имат 10-часов живот на батерията и възможност за незабавно сдвояване със смартфон през Bluetooth 5.2. Ако решите да ги сдвоите със смартфона си чрез приложението на LG, ще получите повече опции за настройки. Предварително са зададени няколко режима според това какво слушате - дали глас или музика, харесвате ли бас или не. Имате възможността и сами да си изберете стойностите на еквалайзера.

Можете да кажете на слушалките да ви четат съобщенията в ухото, ако чакате нещо важно - например “Остават ви по-малко от 5 минути за паркиране …”. Активното потискане на шума е доста ефективно, а самите слушалки се наместват деликатно в ушите, така че да не ви създават дискомфорт при дълго слушане, но и да не ви падат при резки движения.

Ще бъде мило, ако към подаръка направите и плейлиста с музика или хубав подкаст - като нашия например.

9. Машина за почистване на прозорци

Ако вече сте си купили робот за пода, както ви посъветвахме миналата Коледа, сега е ред на машина за миене на прозорци. Дори и миенето да ви успокоява или да сте си намерили най-прекрасната фирма/жена/мъж за почистване, друго си е да пуснете един уред да си бръмчи и да се разхожда по стъклата, докато вие си пиете кафето. Особено ако имате по-труднодостъпни прозорци.

Това звучи като подарък, който да направите на себе си. Не се заблуждавайте, че ще минете съвсем без корекции в ъглите или тук-там, но няма нищо общо с миенето на ръка. В Amazon има доста предложения и ревюта към тях. Изберете с най-много звезди.

10. Преживяване

Ако всичко тук ви се струва прекалено материално, а вие много държите да предизвикате повишени нива на серотонин или адреналин, разгледайте платформата за подаръци Gifts Come True. Там ще откриете романтични уикенди, кулинарни курсове, но и доста екстремни преживявания във въздух или на земя.

Не е нужно да е Коледа, за да си харесате нещо. Любим подарък от там ни е ръчно изработена кукла, която може да наподобява стила на човека, за когото е предназначена - цвят и дължина на косата, стил на обличане, характерни аксесоари.

11. Часовник. Смарт часовник

Освен ако няма да подарявате Rolex, изберете смарт часовник. Най-доброто съотношение между външен вид на часовника и издръжливост на батерията е Huawei GT 3. Дамският вариант е с чудесна метална верижка със ситна плетка, която вместо стандартната закопчалка отдолу, обгръща китката ви, като накрая се държи с магнит. От GT серията този път може да се говори, а батерията държи около 7 дни в зависимост от това как ползвате устройството.

Мъжкият също е с верижка, но по-класическа.

От вас зависи какъв циферблат ще сложите на екрана, така че да прилича на класически часовник или обратно - да показва духа на времето, в което живеем … и лунните фази. Съвместим е и с Android, и с iOS устройство. Както и предишните модели, можете да гледате всичките си жизнени функции в реално време, по дни и по седмици - ако това ви влече, разбира се.

12. Диаманти

Както часовниците не са това, което бяха, така и диамантите вече са за всеки ден. Андреа Банда Банда направи колаборация с B&J Diamond Jewellery за младежка серия с диаманти - B Banda. Всички те са много нежни и ефирни, като определено ще подминем червения конец за богати с диамант на него - вярваме, че и без нас ще стане хит, за сметка на това ще обърнем внимание на колие Paris, което може да бъде и с черен диамант. Нали помните на какво ви научи Джеймс Бонд - Диамантите са завинаги/ Diamonds are forever.

13. Пантофи

Времето е такова, че за доста от нас пантофите и пижамата станаха почти работно облекло. Случайно попаднахме на много симпатични чифт мъжки и дамски пантофи от Marc O’Polo. Поне като си стоим вкъщи, можем да го правим със стил.

14. Японска козметика

Япония е едно от местата, на които всеки човек трябва да отиде поне веднъж. Още от летището ще ви посрещне марката Shiseido. Японците има защо да се гордеят с нея. Те са нация, която издига в култ младостта, така че спокойно можете да се доверите, когато става дума за забавяне на стареенето. Точно под марката Shiseido ще откриете и малък надпис Ginza Tokyo - сърцето на модата в Токио. Отскоро рекламно лице на марката е Урсула Корберо, която изигра Токио в сериала на Netflix Money Heist.

Специално за Коледа в парфюмерия Douglas можете да откриете подаръчни комплекти. На снимката е BENEFIANCE. Част от него е експертът против бръчки в околоочната зона, който бързо и интензивно подобрява всички 6 вида бръчки, включително тези, които са причинени от стрес.

Друг бестселър е Ultimune серумът, който олицетворява цялата грижа за кожата на Shiseido. Той активира естествения имунитет на кожата и намалява негативното влияние от търкането в околоочната зона. Предпазва от 5 ключови проблема в тази зона: загрубяла кожа, бръчки, тъмни кръгове, подпухналост и загуба на еластичност, за да й придаде гладкост и сияние.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Кирил Петков: Няма да позволим регулаторите да се наредят на бърза ръка

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков отговори задочно на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано му предложи "да си решим регулаторите".

11:48 - 28.03.2024
Живот

Завръща ли се Слави Трифонов в bTV?

Риалити формат на "Шоуто на Слави" тръгва в bTV след 15 г. пауза

09:24 - 28.03.2024
Политика

Сърбия издирва дете, президентът обаче задейства свой AMBER alert

Aлександър Вучич обяви "тежки дни" за страната, докато цяла Сърбия търси двегодишно дете

08:04 - 28.03.2024