За Борисов ротацията е "чиста дреболия" и няма нищо вълнуващо в това кой държи мандата Снимка: © Screenshot

Ротацията е просто един технологичен процес, това е такава дреболия, че не знам какво ви вълнува в нея. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира новото искане на партията, че при ротацията на кабинета Мария Габриел трябва да бъде избрана за премиер с мандата на ГЕРБ, а не на ПП-ДБ.

Предложението беше съобщено в петък от председателя на Народното събрание Росен Желязков, който е на посещение в Индия. Борисов обаче омаловажи изказването му, като каза, че партиите, подкрепящи кабинета, са възприели принципа, по който работи Брюксел - "докато всичко не е договорено, да не се правят изказвания, които впоследствие да се опровегават, коментират и анализират".

"Чисто технологично как си го представяте? Мария връща мандата и отива на другия ден и го приема. Тези упражнения са смешни, ненужни, нищо не показват. Чиста дреболия и заяждане, нямаща абсолютно никакво отношение към управлението на страната", допълни той.

Лидерът на ГЕРБ отново обясни, че може да има смяна на министри при ротацията, но това ще се случи едва след "детайлен анализ".

"Ще излезем всички и ще кажем какъв ще бъде кабинетът. Правим анализ - има министри, които работят много добре, други по-малко добре, преценяваме...", каза Борисов.

Той отправи критики към министъра на спорта във връзка с корупционния скандал във ведомството, който избухна в края на миналата година - и попита медиите защо никой не бил потърсил отговорност от него за случилото се.

"Не може в Министерството на спорта да заловят човек с десетки хиляди левове рушвети и нито една медия, нито веднъж да не попита за отговорност на министъра на спорта. Затова не трябва ли да се понесе отговорност?", каза бившият премиер.

Борисов обаче все пак похвали един от министрите в кабинета - и това отново беше вътрешният министър Калин Стоянов, за който още преди месеци се разбра, че е номиниран на поста от ГЕРБ, а не от мандатоносителя ПП-ДБ. Лидерът на ГЕРБ го похвали за "огромната работа" по темата за Шенген.

Той го оправда за инцидента със смъртта на 58-годишния Пламен Пенев от Стара Загора, който почина след задушаване по време на арест в град - като каза, че "инциденти са ставали винаги" и хората, които са на място, понасят своята отговорност. Стоянов обаче не е сред тези хора и няма нужда от неговата оставка.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

Новият албум на Били Айлиш и еволюцията на един аутсайдер в поп музиката

Ако в музикалната индустрия има някакви популярни течения, то Били Айлиш прави всичко възможно, за да ги избегне

11:54 - 18.05.2024
Важно днес

Откриха 6.5 млн. къса нелегални цигари, скрити в ел. табла на ГКПП "Кулата"

Агенция „Митници“ съобщава, че това е най-голямото количество нелегални цигари, задържани на "Кулата" за последните две години.

10:56 - 18.05.2024
GEN Z дневници

VOL.22: Как изкуственият интелект разбуни Евровизия. Не плюйте абитуриентите и Гала ще става баба

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на представителите на поколение Z* в редакцията на “Булевард България”?

09:41 - 18.05.2024
Важно днес

Галерии и музеи са с вход свободен тази вечер в София - Вижте пълната програма

На 18 май 2024 г., събота, София се присъединява към европейския празник с нощна програма в повече от 50 музея и галерии.

09:05 - 18.05.2024