Имаше времената, когато нямаше онлайн платформи за запазване на места за почивка. Пристигаме сутринта с нощния влак и тръгваме по улиците на Созопол, за да намерим най-надеждната баба, която предлага квартира или да прочетем бележка “Свободни места”. Помним и времена, когато караваните бяха рядкост и за да се възползваме от тази опция за настаняване, трябваше да спим на палатка, “прикачена” към караваната.

И двата сценария предлагат известна романтика, но предпочитаме практичните опции за планиране на почивката, а да насочим авантюристичния си дух към останалата част - например летните спортове.

В морето от интернет платформи за запазване на места за почивка е важно да открием партньор, на когото можем да имаме доверие. Защото най-неприятно е да пристигнем на запазеното място и да разберем, че то е далече от нашите очаквания, каквито репортажи често гледаме по телевизията.

Ако сте нови в избирането на места за почивка през интернет, има няколко важни фактора, които трябва да наблюдавате. Първият е кой публикува обявата. Трябва ви човек с ясен профил (име и снимка) и рейтинг, който ви удовлетворява.

Важно е дали офертата е публикувана в сайт, който валидира потребителите си и има отлична репутация. Фейсбук не е добро място за приемане на оферти от непознати, защото там в повечето случаи няма добра проследяемост на отзивите.

Ако предлаганото място за почивка няма описание или то не казва нищо съществено за имота - на колко метра е от плажа или от друга отправна точка, с какви условия разполага, има ли места за хранене наблизо - то това е червен флаг, че нещо с офертата не е наред.

Другият фактор, за да считате една оферта за добра, са снимките. Виждате само малко снимки с лошо качество, или пък те са най-вече от терасата или от външната част на сградата, това е повод да се усъмните. Добрата оферта има снимки на всички стаи, на гледката навън и на самата сграда. Що се отнася за цената - хубаво е да се поразровите малко, за да сравните с подобни оферти, или да разчитате на личния си опит, но е важно цената да е релевантна на подобни оферти в района.

Най-голямата платформа за онлайн търговия OLX е надежден партньор в търсенето и предлагането на оферти за места за настаняване. Интересът към отдаване и наем на всякакви опции за почивка - от апартаменти, през бунгала и каравани, до къщи за гости - както по българското Черноморие и в селата, така и в чужбина, расте, особено през последните месеци.

Всички предложения ще намерите в секцията Екскурзии и почивки, която можете да ползвате и като вдъхновение, което да прерастне в строен план за действие.

Много хора имат специфични изисквания за почивката си - да разполагат със собствена кафемашина в кухнята, за да се чувстват “като у дома си” или телевизорът да е достатъчно голям, за да не пропускат любимо спортно събитие. Всички тези желания намират своите решения в изобилието от обяви, които ще намерите в OLX.

Новата рубрика е рай за търсещите на най-изгодното и надеждно място за семейната почивка. Между другото доста можете да разберете за бъдещите си “хазяи” и от начина, по който са оформили обявата си. Дали са артистични натури и нетрадиционно мислещи хора, или са по-обрани в изказа си и съответно в представянето на имота си. Описанието също е нещо, което влияе, затова ако ще отдавате имот, внимавайте с правописа и помнете, че интервалът се слага след запетаята, а не преди нея.

Може би днес е денят, в който ще запазите първата си каравана и ще си спомните за този текст с коктейл ръка, гледащи към залеза над морето, необезпокоявани от шума на всеобщата лятна еуфория.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

"Рационална" ли е енергийната политика на Радев?

В мира на газпромчиците няма как най-евтиният и най-сигурният газ да не е от "Газпром"

Звездата от "Брилянтин" Оливия Нютън-Джон загуби битката с рака

Оливия Нютън-Джон е починала вчера на 73 години

ФБР претърси имението на Доналд Тръмп във Флорида

Обискът е свързан с евентуално неправилно боравене с класифицирани документи

ВАС позволи на "Евролаб 2011" да остане в наетите помещения в ГКПП "Капитан Андреево"

Съдът продължава да се произнася в полза на частния "монополист" на границата

Вежди Рашидов се връща в политиката през листата на ГЕРБ в Пловдив

Бившият министър на културата вероятно ще е втори след водача на листата Бойко Борисов

А вие как пътувате това лято? 

Кои са алтернативните начини за придвижване през топлите месеци и как да изберем правилното превозно средство?

Корнелия Нинова обвини наследника си в "лъжи и манипулации"

Нинова отрича да е правила масови уволнения в МИИ и държавните дружества

В Запорожие се готви референдум за присъединяване към Русия

Ръководителят на руската администрация в района е издал официална заповед