За трета поредна година БАТ България и приятели почистиха значително количество отпадъци от Борисовата градина Снимка: © БАТ

На връх светлия празник Цветница, екипът на БАТ България, партньори, доброволци, граждани и популярни родни личности, заедно, за близо два часа, почистиха около 100 килограма неправомерно изхвърлени отпадъци в парк Борисовата градина в столицата.

Компанията е основен партньор на инициативата „Пчелен мед за смет“, в чието трето издание се включиха стотици хора за почистване на парка.

Каузата на инициативата, подкрепена от БАТ България, е да насърчи отговорното поведение сред широката общественост, превенцията срещу замърсяването с дребни отпадъци на околната и градската среда и поощряване на доброволчеството.

Сред неправилно изхвърлените боклуци имаше фасове, пластмасови и стъклени бутилки, капачки, метални предмети, както и по-обемни отпадъци. Кампанията „Пчелен мед за смет“ е основен компонент в годишната ESG програма на БАТ България за устойчиво развитие.

Всеки участник в инициативата получи символичен подарък бурканче с натурален пчелен мед, а на финала на кампанията се проведе церемония по награждаване за отличилите се с най-много събрани отпадъци, последвана от музикална програма.

По време на „Пчелен мед за смет“ от БАТ България отново призоваха за изхвърляне на отпадъците само на предназначените за тях места.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

ЦСКА отново победи "Левски"

18:29 - 27.04.2024
Важно днес

Шествия на агитките на "Левски" и ЦСКА ще затруднят движението в София

Очаква се кръстовището на Орлов мост да бъде затворено за кратко около 15:15 - 16:00 ч.

12:33 - 27.04.2024
Важно днес

Русия атакува украинската енергетика в три области

Ударени са четири топлоелектрически централи

11:06 - 27.04.2024
GEN Z дневници

Vol. 19: Кой изобщо слуша Тейлър Суифт, гълъб в парламента, сбогом "Ема Стоун"

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z поколението в "Булевард България"?

10:22 - 27.04.2024