Започна първият 77-часов благотворителен гейминг спринт

Първият благотворителен гейминг спринт в България ще се излъчи на живо на 28-ти януари в 19:00 часа от Facebook страницата на TDB Play. Събитието ще продължи 77 часа без прекъсване, а първият участник е един от любимците на българското онлайн пространство - актьорът Китодар Тодоров и KITOGAMING с 11-часов DOTA 2 стрийм. Спринтът се организира в подкрепа на проекта „преподаваме.bg“ на „Заедно в час“, които целят да предоставят достъп до качествено образование за всяко дете.

Това е първата кауза, която инициативата #гудгейм подкрепя.

#гудгейм е благотворително движение, което цели да обедини хората и организации с афинитет към видео игрите, в подкрепа на проекти и значими каузи, свързани с възможности за развитие, достъп до знания и по-добро образование в България.

 77-часов благотворителен гейминг спринт  - League of legends

Благотворителният спринт обещава да предложи богата програма на своите онлайн зрители. По време на стрийма те ще видят известни личности и популярни фенове на видео игрите, поставени в неочаквани и динамични ситуации. Известният телевизионен водещ Николаос Цитиридис и популярният стриймър Диги (digggiTV) ще се включват в подкрепа на движението, като ще се изправят в няколко епични League of Legends битки. Предаването на “Радиокафе” по БНР Радио София ще се пренесе на живо от студиото на TDB Play, а интересни гости ще разкажат любопитни истории за видео игрите.

Зрителите ще могат да участват активно в изграждането на съдържание по време на живия стрийм. Видни художници от български гейм студия - Мирослав Петров, Сабин Бойкинов, Симеон Сокеров и Сергей Пунчев ще рисуват на живо, в диалог с публиката. Ментори от иновативната мрежа по програмиране MindHub ще проведат урок по програмиране в Minecraft на живо, а Ели (Ellybels) ще е гид във VR пространството.

 77-часов благотворителен гейминг спринт  - League of legends - художници от български гейм студия - Мирослав Петров, Сабин Бойкинов, Симеон Сокеров и Сергей Пунчев ще рисуват на живо,

Каузата на благотворителното движение бе подкрепена също по време на четвъртото издание на Българския Гейминг Маратон, чрез който бе генерирана сумата от 5055 лв. Целта на инициативата е да бъде достигната сумата от 30 000 лв. в полза на каузата. Предстоящият гейминг спринт ще предостави на аудиторията различни възможности за подкрепа. За всяко направено дарение организаторите са предвидили специален подарък за благодетелите – издание на българската екшън ролева игра Victor Vran.

Цялата програма на събитието, което ще продължи на 29,30 и 31 януари може да намерите тук.

Партньори, които ще подкрепят инициативата по време на събитието, са Creative Assembly Sofia, ZenART, PlayStation, ozone.bg и Haemimont Games.

Повече за инициативата #гудгейм може да намерите тук.


TDB Play е инициатор на #гудгейм и е компания с фокус във видеоигри, електронни спортове и дигитално съдържание, която развива своята дейност в Югоизточна Европа и е организатор също и на най-големия онлайн гейминг фестивал в България - Български Гейминг Маратон.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Европейски дневници

Андрей Ковачев е избран за един от петимата квестори в Европейския парламент

Квесторите имат важна роля във вътрешния живот на Европейския парламент.

13:21 - 17.07.2024
Важно днес

ГЕРБ е с най-много комисии в 50-ия парламент, ДПС на Пеевски пое "Бюджет и финанси"

Гласуването премина без дебати в пленарната зала

12:49 - 17.07.2024
Кино и сериали

Никол Кидман и Лийв Шрайбър са перфектната двойка в нов криминален сериал по Netflix

Какво може да се обърка в едно от най-богатите семейства с огромна къща на плажа в Нантъкет?

12:01 - 17.07.2024
Важно днес

Радан Кънев: Ние сме единствената държава в ЕС, която не участва в дебата за бъдещето на Европа

"Ние не говорим кой ще е българският комисар, за какъв ресор за този комисар ще се борим", подчертава евродепутатът.

11:18 - 17.07.2024
Технологии

ИКЕА изтегля превантивно външна батерия

При връщане можете да получите заместващ продукт или сумата от покупката обратно

11:15 - 17.07.2024