Първият благотворителен гейминг спринт в България ще се излъчи на живо на 28-ти януари в 19:00 часа от Facebook страницата на TDB Play. Събитието ще продължи 77 часа без прекъсване, а първият участник е един от любимците на българското онлайн пространство - актьорът Китодар Тодоров и KITOGAMING с 11-часов DOTA 2 стрийм. Спринтът се организира в подкрепа на проекта „преподаваме.bg“ на „Заедно в час“, които целят да предоставят достъп до качествено образование за всяко дете. 

Това е първата кауза, която инициативата #гудгейм подкрепя.

#гудгейм е благотворително движение, което цели да обедини хората и организации с афинитет към видео игрите, в подкрепа на проекти и значими каузи, свързани с възможности за развитие, достъп до знания и по-добро образование в България. 

Благотворителният спринт обещава да предложи богата програма на своите онлайн зрители. По време на стрийма те ще видят известни личности и популярни фенове на видео игрите, поставени в неочаквани и динамични ситуации. Известният телевизионен водещ Николаос Цитиридис и популярният стриймър Диги (digggiTV) ще се включват в подкрепа на движението, като ще се изправят в няколко епични League of Legends битки. Предаването на “Радиокафе” по БНР Радио София ще се пренесе на живо от студиото на TDB Play, а интересни гости ще разкажат любопитни истории за видео игрите.

Зрителите ще могат да участват активно в изграждането на съдържание по време на живия стрийм. Видни художници от български гейм студия - Мирослав Петров, Сабин Бойкинов, Симеон Сокеров и Сергей Пунчев ще рисуват на живо, в диалог с публиката. Ментори от иновативната мрежа по програмиране MindHub ще проведат урок по програмиране в Minecraft на живо, а Ели (Ellybels) ще е гид във VR пространството. 

Каузата на благотворителното движение бе подкрепена също по време на четвъртото издание на Българския Гейминг Маратон, чрез който бе генерирана сумата от 5055 лв. Целта на инициативата е да бъде достигната сумата от 30 000 лв. в полза на каузата. Предстоящият гейминг спринт ще предостави на аудиторията различни възможности за подкрепа. За всяко направено дарение организаторите са предвидили специален подарък за благодетелите – издание на българската екшън ролева игра Victor Vran. 

Цялата програма на събитието, което ще продължи на 29,30 и 31 януари може да намерите тук.

Партньори, които ще подкрепят инициативата по време на събитието, са Creative Assembly Sofia, ZenART, PlayStation, ozone.bg и Haemimont Games.

Повече за инициативата #гудгейм може да намерите тук.


TDB Play е инициатор на #гудгейм и е компания с фокус във видеоигри, електронни спортове и дигитално съдържание, която развива своята дейност в Югоизточна Европа и е организатор също и на най-големия онлайн гейминг фестивал в България - Български Гейминг Маратон.
 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Пандемията на богатите: Нов милиардер на всеки 30 часа от началото на 2020 г. до днес

В същото време расте броят на хората, достигащи до крайна бедност

Кирил Петков за подаръка си към папата: Искахме да занесем нещо духовно

Българската делегация ще подари изработена от вълна сцена на Рождество Христово

"Пътят към освобождението е дълъг": Беларуските доброволци, които се бият в помощ на Украйна

"Невъзможно е да освободим Беларус, без да изгоним фашистките войски на Путин от Украйна“, казва един от бойците

СЗО: Пандемията все още не е приключила. „Отслабваме бдителността си на свой риск.“

Почти 1 млрд. души в страните с по-ниски доходи все още не са ваксинирани, отбелязва директорът на СЗО

Зеленски ще говори на Световния икономически форум в Давос

Продължава интензивната руска офанзива в Луганск

В навечерието на 24 май: Мощи на Кирил и Методий идват за пръв път в България

Ще останат достъпни за всенародно поклонение до 25 май

Украинските депутати посрещнаха на крака и с овации полския президент Анджей Дуда

Дуда е първият чуждестранен лидер, говорещ пред Върховната рада след началото на инвазията