Зеленски стана главен герой в комикс, разказващ неговия живот Снимка: © Twitter/Анатолий Шарий

От комик до лидер по време на война - историята на украинския президент Володимир Зеленски е разказана в нов графичен роман на “TidalWave Comics”. Той е част от поредица, която се фокусира върху биографиите на известни политици.

Комиксът от 22 страници разказва как Зеленски, който по-рано изиграва ролята на президент в телевизионния сериал "Слуга на народа", идва на власт през 2019 г. Тогава той обещава да сложи край на войната с подкрепяните от Москва сепаратисти в Източна Украйна. Историята разглежда и факта, че когато встъпва в длъжност, Зеленски няма никакъв политически опит.

„Това беше предизвикателен сценарий за написване. Издателят и аз искахме да се съсредоточим върху човека извън текущия фокус на медиите – войната на Украйна с Русия и битката с Путин. Кой е той? Какво го кара да се държи така? Защо той е правилният лидер за Украйна в този момент? Това са нещата, за които бях любопитен, когато започнах проучването си“, казва писателят на графичния роман Майкъл Фризел.

Художник на проекта е Пабло Мартинена, който има опит в рисуването на политически фигури. Той е изобразявал биографиите на Дейвид Бекъм, Нелсън Мандела и Доналд Тръмп.

Комиксът излиза на пазара само няколко дни преди да се навършат три месеца от началото на руската инвазия в Украйна.

"Тази книга означава много за мен заради украинския ми произход. Всичките ми баби и дядовци са имигрирали от Украйна. Исках да използвам тази форма не само за да разкажа история, но в същото време да допринеса по някакъв начин за каузата“, казва издателят Дарън Г. Дейвис, цитиран от "Ройтерс".

Част от продажбите на комикса, озаглавен "Политическа власт: Володимир Зеленски“, ще бъдат дарени към Червения кръст.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Сарафов и Цацаров пропускат заседанието на комисията "Нотариуса", депутатите изслушват само Гешев

Трима поканени адвокати също не се явиха пред депутатите

13:10 - 16.04.2024
Бизнес

Далсия е новото име на фирмата за топлинно счетоводство Бруната

Компанията разширява избора и качеството на услугата чрез изграждане на платформа от различни системи за управление и контрол на разходите за отопление

12:48 - 16.04.2024
Европейски дневници

Роуд шоуто на "Булевард България": Кой формулира българския интерес в ЕС и как го защитава?

Епизод 1: Варна - проследете събитието на живо

11:51 - 16.04.2024
Живот

Crocs и Pringles пускат ботуши за чипс

Неочаквано и забавно партньорство

11:47 - 16.04.2024
Живот

NOVA ще търси големите постижения на България след `89-а година

В последните две недели на април от 16:30 часа водещите ще представят изобретения, награди и успехи, които са прославили българите по света.

11:45 - 16.04.2024