Журналистът и публицист Георги Коритаров е починал внезапно на 61-годишна възраст.

Новината съобщи директорът на ТВ Европа Георги Харизанов. Коритаров водеше блока "Свободна зона" в медията през последните няколко години.

"Не знам как точно се съобщава такава вест. Не знам какво се казва, не знам как се проумява, не знам как се живее с нея. Вчера се смеехме в ефир. Днес разбирам, че повече няма да се видим.
Няма да говорим. Няма да спорим. Няма да мислим заедно, да работим заедно, да четем и да пишем заедно. Щастлив съм, че бях малка част от живота на този велик човек. И той от моя. Ще се опитам да се усмихвам всеки път, когато се сетя за него. Но едва ли ще успявам", пише Харизанов в профила си във Facebook.

Георги Коритаров е дългогодишен политически журналист, работил е в медии като в. "Демокрация", радио "Свободна Европа", bTV, Нова телевизия, ТВ+ и ТВ Европа. Филолог по образование, Коритаров владееше повече от пет езика, включително китайски.

В продължение на почти 4 години той беше водещ на сутрешния блок на Нова ТВ "Здравей, България" в най-силния период за политическата публицистика в ранния тв ефир. През 2006 г. тогавашният вътрешен министър в кабинета на Тройната коалиция Румен Петков освети досието му като агент на ДС. Коритаров направи специално предаване, в което обясни, че е бил обект на натиск от бившите тоталитарни служби за сигурност.

През 2008 г. изненадващо беше свален от ефира на Нова след оплакване от тогавашния директор на "Лукойл" Валентин Златев по повод едно от предаванията му. В следващите години той отново се върна на екран като водещ на авторски публицистични предавания в ТВ+ и ТВ Европа (от 2018 до 2021 г.).

Носител е на няколко награди за аналитична телевизионна журналистика.

Според информация на "24 часа", Георги Коритаров е бил приет в болница в понеделник, като е дал положителен PCR-тест за коронавирусна инфекция. Имал е и сърдечна недостатъчност.

Благодаря ти, Жоро! Научи ги да мислят мащабно там горе!


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Румен Радев ще връчи първия мандат на ПП още утре

Кирил Петков ще разполага със седмица за събиране на подкрепа за ново правителство

30 години затвор за Ар Кели: Първа присъда "виновен" за десетилетия на сексуален тормоз

Кели вероятно ще прекара остатъка от живота си зад решетките

ЕС налага по-строги мерки в борбата с климатичните промени

Страните предвиждат забрана за продажба на двигатели с вътрешно горене до 2035 г.

Доживотен затвор за главния обвиняем за атентатите в Париж

Подсъдимият Салах Абдеслам твърди пред съда, че "не е убиец"

Путин: Москва не се притеснява от присъединяването на Финландия и Швеция към НАТО

По-рано Кремъл заплаши, че се слага край на "безядрения статут" на Балгийския регион

Руска салата се появи в менюто на срещата на НАТО

Вечерята във втората вечеря е в музея Прадо