Зрелостниците могат да тестват знанията си с безплатна онлайн матура по БЕЛ на 15 и 16 януари

Издателство Клет България предлага на дванадесетокласниците възможност да тестват как биха се справили на зрелостния изпит по Български език и литература. Те могат да се включат в безплатна онлайн пробна матура на 15 и 16 януари.

Тя ще е съобразена изцяло с новия модел на МОН и ще включва взетия до момента материал. Достъпът ще е отворен идния уикенд и всеки може да попълни формата в удобно за него време. Желаещите могат да се запишат за участие тук.

Всички ученици ще получат обратна връзка за цялостното си представяне както на тестовата част на изпита, така и на въпросите със свободен отговор.

Пробната матура с научения до момента материал се организира от образователния лидер издателство Клет България, във връзка с предстоящия онлайн курс „М@турата“.

„М@турата“ осигурява ефективна подготовка за успешно представяне на задължителния изпит по БЕЛ след 12. клас. Обучението започва на 10 февруари 2022 г., а уроците ще бъдат представени от опитни преподаватели по Български език и литература.

Веселин Геренов - учител по БЕЛ в столичното 73. СУ „Владислав Граматик“, и Владимир Игнатов - учител по БЕЛ В 9. ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин“ в София, ще провеждат уроците два пъти седмично – всеки вторник и четвъртък от 18:30 ч. Всички участници в курса ще имат достъп до записи от срещите в реално време, като по този начин лесно и бързо ще могат да преговорят или наваксат учебното съдържание. Всеки може да се запише за курса М@турата, като избере един от двата изгодни варианта за абонамент, които може да разгледате тук.

„Радостен съм, че имам възможността да съм един от преподавателите в М@турата, именно защото ще могат да се включат ученици от цяла България. Голямо предимство на курса е, че материалът е добре синтезиран и всеки ученик ще може внимателно да затвърди знанията си.“, казва Веселин Геренов.

Владимир Игнатов заявява, че "по време на онлайн уроците в реално време ще анализираме ключови произведения и ще дискутираме заложените в тях проблеми, залегнали в задължителната програма за ДЗИ". "Записите на тези уроци, от своя страна, ще позволят на учениците да се фокусират върху определени части или цели произведения в удобно за тях време и според индивидуалните им нужди".

Онлайн курсът М@турата предлага още дигитални ресурси за упражнение, електронна христоматия, онлайн тестове и мисловни карти за затвърждаване на знанията.

Начало на курса ще постави психологът и терапевт Александра Алгафари. Тя ще сподели ценни съвети за справяне със стреса във връзка с предстоящия изпит, за да могат учениците максимално да се концентрират върху подготовката.

Обучението ще завърши с още една пробна матура, която ще бъде проверена от експерти оценители и ще покаже на учениците какво е нивото на знанията им в края на курса.

Клет България са част от голямата европейска издателска група Klett. Осигуряват учебници и учебни помагала за българските ученици, както и учебни системи и помагала за чуждоезиково обучение на KLETT.

Доставят у нас и университетски издателства – Cambridge University Press и Oxford University Press, големи европейски издателства като Delta, Difusión, Éditions Maison des Langues и Casa delle Lingue, както и речници и самоучители с марката PONS и Langenscheidt.

Клет България е член на Асоциацията на Кеймбридж училищата у нас.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Кирил Петков: Няма да се откажем, нито ще се предадем

ПП-ДБ се регистрираха в ЦИК за изборите на 9 юни

12:31 - 24.04.2024
Живот

Олена Грицюк - бежанката от Чернигов, която преведе "История Славянобългарская" на украински

Архитектката сама превежда и оформя Паисиевото издание

11:48 - 24.04.2024
Важно днес

Не МВР, а bTV разпространи още кадри от инцидента с журналиста Димитър Стоянов

И те обаче поставят въпрос дали конфликтът не започва по-рано

11:25 - 24.04.2024
Важно днес

"Зелено движение" даде заявка за своя парламентарна група в новия парламент

Партията се регистрира самостоятелно за участие в изборите на 9 юни

11:24 - 24.04.2024