"Да, той още е Гералт". Рейтингът на The Witcher страда след новината, че Хенри Кавил напуска

Третият сезон на The Witcher (Вещерът) се представя по-слабо от предишните два, показват данните на Netflix. И е твърде вероятно това да е свързано с разочарование на феновете, че актьорът в главната роля Хенри Кавил напуска продукцията.

Първите 5 епизода на новия сезон - последен с Кавил в образа на Гералт от Ривия - излязоха на 29 юни, а финалните три серии се очакват в края на този месец. Макар да е сред най-гледаните собствени продукции на платформата, зрителите са прекарали едва 73 милиона часа пред екрана в първите дни от пускането на третия сезон. За сравнение вторият сезон на старта си постигна 143 милиона часа гледания. Тогава манията по фентъзи хита на Netflix го нареди сред рекордьорите по гледаемост.

Новината, че Хенри Кавил ще бъде заместен от своя колега Лиъм Хемсуърт в бъдещите сезони предизвика вълна на недоволство сред почитателите на сагата. По-ниският рейтинг на третия сезон стана причина от продукцията да напомнят по зрелищен начин, че Кавил все още е главният герой.

"Да, той още е Гералт в сезон 3", гласи рекламната кампания, пусната от The Witcher на 3 юни.

Феновете заобичаха Кавил заради ентусиазма и отдадеността, с които той се превъплъти във Вещера и не са готови да се примирят с това, че той напуска The Witcher. Англичанинът спечели сърцата на зрителите, защото приемаше ролята на Гералт от Ривия много лично. Той самият беше много запален по видеоиграта и книгите от поредицата, на които се базира сценарият на сериала.

„Той е много ангажиран в разбирането и пресъздаването на този герой. Това е нещо, в което винаги е влагал много страст - от първия ден“, споделя Аня Чалотра - екранната половинка на Кавил в ролята на Йенефер.

Колкото и ролята на Гералт от Ривия да приляга на Хенри Кавил, сезон 3 е последният, в който го виждаме като Белия вълк, съобщи самият той още през октомври миналата година. Актьорът обяви в своя профил в Инстаграм, че в сезони 4 и 5 ще бъде заместен от Лиъм Хемсуърт:

Моето пътешествие като Гералт от Ривия беше изпълнено както с чудовища, така и с приключения, но уви, ще оставя медальона и мечовете си от сезон 4. Вместо мен фантастичният Лиъм Хемсуърт ще поеме мантията на Белия вълк… Лиъм, този герой има такава удивителна дълбочина, наслади се на гмуркането и виж какво можеш да откриеш“, написа Кавил.

Лиъм Хемсуърт отговори на колегата си отново с публикация в социалната мрежа:

„Като фен на The Witcher съм ужасно щастлив, че имам възможността да играя Гералт от Ривия. Хенри Кавил беше невероятен Гералт и за мен е чест, че той ми подава щафетата и ми позволява да поема остриетата на Белия вълк за следващата глава от неговото приключение.

Хенри, аз съм ти фен от години и се вдъхнових от това, което даде на този обичан герой. Ще трябва да съм на висотата на огромните очаквания, но наистина съм развълнуван да стъпя в света на „Вещерът“, написа австралийският актьор.

Въпреки джентълменското предаване на щафетата, новината за рокадата в The Witcher никак не се хареса на феновете. Изглежда продукцията замисля да обясни визуалната промяна на главния герой в следващите сезони с нещо от сюжета на книгите.

„Имаме много, много добър план да представим новия си Гералт и новата ни визия за Гералт с Лиъм, Няма да навлизам в подробности, за да не разкривам прекалено много, но идеята е много близка до книгите, особено до петата част от поредицата“, обясни изпълнителният продуцент на сериала Томек Багински.

Хенри е изключителен Гералт и мисля, че Лиъм също ще бъде изключителен Гералт“, заявиха още от продукцията.

Докато Лиъм Хемсуърт влезе в ролята на Белия вълк обаче има още време. В най-новите налични епизоди на сериала феновете все още могат да се насладят на играта на любимия си актьор.

В третия сезон героят Гералт е твърдо решен да предпази своята повереница Сирила от опасностите. Той поема с любимата си Йенефер към магьосническата академия Аретуза, където Сири трябва да се научи да владее силите си.

Третият сезон е базиран на четвъртата книга от сагата на Анджей Спасовски – „Време на презрение“. В историята са преплетени политика и предателства, а борбата срещу тъмните сили изглежда все по-трудно начинание.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Кирил Петков: Записът е рязан и лепен, службите работят като компроматна машина

Атанас Атанасов попитад дали ДАНС ще провери подслушването в партийна централа

17:54 - 21.05.2024
Живот

Роклята на Кейт Бланшет породи спекулации за призив за солидарност с Палестина

Политическо послание ли е тоалетът на Кейт Бланшет на червения килим в Кан?

17:30 - 21.05.2024
Европейски дневници

Какви езици говори българинът? И колко различна е картината в ЕС

10% от българите определят и руския като важен за развитието им

16:43 - 21.05.2024
Важно днес

МОН компенсира зрелостниците с по 4 точки заради липсващи диаграми в матурата по български език

Всички зрелостници ще получат служебно по 4 точки заради проблем при отпечатването на някои от тестовете

15:30 - 21.05.2024