Младежите на ГЕРБ опитаха да защитят ремонта на жълтите павета

Младежката организация на ПП ГЕРБ публикува колаж с две снимки на наскоро ремонтираните жълти павета пред Министерски съвет в София, на които се виждат паветата "преди" и "след" ремонта.

И на тяхната снимка "след" ремонта обаче ясно се вижда, че подредбата не спазва стандартите на редене и че в ремонтирания участък има непочистени и счупени павета.

Колажът е в отговор на Спаси София, които преди няколко дни публикуваха видео, в което Борис Бонев показва резултатите от ремонта и обяснява как културното наследство на площада на практика се унищожава, тъй като малкото останали жълти павета се режат с флекс, за да се напаснат по фугите.

"Борис Бонев традиционно използва изкривяването на фактите, за да имитира дейност. Реалността за пореден път се сблъсква челно с измислената виртуална реалност, продуцирана от умели манипулатори.", пишат от МГЕРБ. В друг пост в социалните мрежи, младежката организация публикува и видео с инж. Ангел Джоргов, зам.-кмет по строителството в Столичната община.

"В крайна сметка ние използваме автентичните павета, които са на 100 години. Те са с различни размери, с различни дебелини, дължини, ширини и някои са увредени, но са почти запазени в цялост", коментира Джоргов.

Всъщност жълтите павета в София са с напълно правилна правоъгълна форма, а както се вижда от видето на "Спаси София" общината разполага и със т. нар. свързващи павета, които от едната страна са триъгълни, от другата правоъгълни и служат за свръзка при промяна посоката на редене.

В началото на август Джоргов заяви пред bTV, че общината разполага с достатъчно оригинални павета, с които да се подменят счупените.

По това, което виждаме обаче изглежда, че строителите са действали с подръчен материал и че подмяната на жълтите павета е поредният некачествен ремонт - дело на Столична община.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

България купува 35 електрически мотриси за 642 млн. лв. от "Щадлер" Полша

Подвижният състав ще бъде купен със средства по Плана за възстановяване и устойчивост.

20:08 - 26.06.2024
Спорт

Станимира Петрова и Любомир Епитропов ще развеят българския трибагреник в Париж

Епитропов ще заеме мястото на плувеца Петър Мицин.

19:43 - 26.06.2024
Живот

Били Айлиш стана третият изпълнител, достигнал 100 милиона месечни слушатели в Spotify

22-годишната певица, двукратна носителка на "Оскар", следва The Weeknd и Тейлър Суифт.

18:26 - 26.06.2024
Важно днес

Орбан пак блокира обща позиция на ЕС срещу Русия

Този път Унгария отказва да осъди забраната на 81 западни медии от Москва

17:48 - 26.06.2024
Важно днес

Братът на Петьо Петров-Еврото е освободен като зам.-шеф на Апелативна прокуратура-София

Предложението за освобождаването му е направено от изпълняващия функциите на ръководител на АП-София Емилия Русинова

17:01 - 26.06.2024