Netflix изненада инвеститорите с нови 5,9 млн. абонати, но въпреки това отчита спад в приходите Снимка: © Netflix

Netflix е привлякъл нови 5,9 млн. нови абонати към своята стрийминг платформа през последните три месеца - почти три пъти повече от очакванията на анализаторите. Постижението идва, след като компанията ограничи възможността за споделяне на пароли за своите потребители от различни домакинства.

Милионите нови абонати обаче не носят на гиганта очакваните приходи. За второто тримесечие той отчита печалба от 1,8 млрд. долара при общи приходи от 8,3 млрд. долара - което е по-слабо от очакваните прогнози на анализаторите. В резултат акциите на Netflix се понижиха с 8,9%.

Компанията заяви, че е ограничила повишаването на цените през последните месеци, което е довело до забавяне на ръста на приходите, а печалбите от новите абонати и реклама не са били достатъчно големи, за да компенсират. Тя обаче смята, че това ще се промени до края на годината и приходите ще се увеличат.

Междувременно Netflix спря да предлага най-евтиния си план без реклами в САЩ, Великобритания и Канада, за да накара повече клиенти да се абонират към версията, поддържана от реклами.

Стрийминг гигантът обаче е изправен и пред друг проблем - стачките на сценаристите и актьорите в Холивуд, заради които редица продукции вече бяха стопирани.

Някои анализатори твърдят, че Netflix е в по-добра позиция от своите конкуренти на пазара относно стачката, тъй като разполага с повече готово съдържание.

"Постоянно сме на масата за преговори с всички в бранша. Трябва да приключим тази стачка, за да можем всички да продължим напред", заяви съизпълнителният директор на Netflix Тед Сарандос.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Технологии

А1 спечели четири отличия във вечерта на наградите 

Кампанията "Интернет за всички" за безопасна интернет среда за децата също получи приз

17:37 - 17.05.2024
Живот

На тъмно: Сърбия подари знакова сграда на зетя на Тръмп, за да построи хотел

Властите твърдят, че не са продавали, а са отдали терена под наем за 99 години

16:44 - 17.05.2024
Важно днес

Румен Радев: Не виждам основание за промени в ръководството на НСО

Президентът очаква извънредното заседание на НС да се превърне в "предизборна трибуна"

15:27 - 17.05.2024
Текстове от партньори

Хипертонията: откриване, наблюдение и контрол

14:42 - 17.05.2024