Хансйорг Фрайхер фон Геминген-Хорнберг. Това е името на човека, който иска да ви докаже, че електрическите автомобили не са бъдещето, а настоящето. Германецът от Карлсруе е рекордьор по изминати километри с автомобил на Tesla, компанията на милиардера Илон Мъск.

Преди броени дни отдаденият фен на електромобилите премина границата от 1 200 000 (един милион и двеста хиляди!) километра със своя модел Tesla S, произведен през 2013-а, който дори няма автопилот.

За този период Фон Геминген-Хорнберг е сменил едва веднъж батерията си, а електромоторът е четвъртият. На всеки 50 хиляди километра той сменя и гумите си.

Но как се постига подобно нещо? С изминати 600 километра на ден! Германецът е наистина отдаден на мисията си да докаже предимствата на електромобилите. Затова ѝ посвещава почти целия си ден, като живее от натрупан капитал.

Преминавал е през повечето държави в Европа, като е карал своята Tesla и в България. За пестенето на батерията има своя стратегия.

Зареждам само до 90% и не допускам да падне под 10%. Тогава издържа повече“, обяснява той като допълва, че не вдига повече от 120 км/ч.

Втората му батерия все още има производителност до 80% в сравнение с нова батерия. А зареждането до 90% му дава възможност да кара до 300 километра преди следващо зареждане.

Фон Геминген-Хорнберг не е спонсориран по никакъв начин от Tesla, но постижението му вече доби популярност, а след един милион километра дори бе поздравен от самия Илон Мъск. Всъщност ентусиастът от Карлсруе е вторият собственик на автомобила. Купува го при изминати 50 хиляди километра срещу 90 000 евро.

Не знае колко му е струвало електро приключението до този момент. Все пак като един от първите шофьори на Tesla зарежда безплатно от така наречените суперзарядни станции на компанията. Батерията също е заменена безплатно.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Експлозия избухна в най-голямата рафинерия в Румъния

В района на рафинерията се издигат гъсти облаци черен дим

11:37 - 29.03.2024
Важно днес

Анкетна комисия за "Турски поток" поискаха ПП-ДБ

Министерството на енергетиката не може да отговори къде е картата

11:34 - 29.03.2024
Живот

Терапевтът ви не помага? Опитайте с кон

Конете помагат не само на нас, но и ние на тях

11:00 - 29.03.2024
Важно днес

Тагарев отрече да е бил "ябълката на раздора" в провалените преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ

През последните седмици от ГЕРБ интензивно настояваха за смяната на военния министър при евентуалната ротация.

10:27 - 29.03.2024
Политика

"Сватбата на Макрон и Лула": Среща на лидерите на Франция и Бразилия развълнува социалните мрежи

Дружбата на двамата президенти развълнува социалните мрежи

10:10 - 29.03.2024