Снимка: © Булевард България

Специализираният съд отказа да наложи мярка "постоянно задържане под стража" на съпругата на Васил Божков - Елена Динева. Тя обаче ще трябва да внесе парична гаранция в размер на 1,5 милиона лева, за да остане на свобода. 

Това е вторият случай на рекордно висока сума за гаранция, която съдът налага в последните седмици. Първият "рекордьор" беше Александър Тумпаров, съуправител на "Еврофутбол", който беше обвинен за съучастник на Божков по делото за организирана престъпна група. 

Елена Динева също е обвинена за участие в групата на Божков като негов съдружник в компании, които са притежавали оператори на хазартни игри. 

Съдът е приел, че до момента доказателствата срещу 50-годишната жена са твърде малко, и няма опасност тя да се укрие. 

Динева обяви пред съда, че не се занимава оперативно с хазартен бизнес, а с две фондации, които управляват частните колекции на Васил Божков с исторически артефакти и предмети на изкуството. Тя твърди, че е съдействала на прокуратурата и полицията от началото на разследването, защото "разбира, че е в патова ситуация" и "в момента е пресирана".  Банковите й сметки са блокирани от първото претърсване в офисите на "Нове". 

Прочетете още: 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Прочети