10 идеи за Коледни подаръци с шведски дизайн

Хоу, хоу, хоу. Дядо Коледа вече е натоварил шейната с подаръци за послушните деца (колко несправедливо само) и пътува от Лаппандия към останалите части на света, а еленът Рудолф осветява пътя му през зимното небе с червения си нос.

На дядо Коледа това си му е работата. Какво да кажем обаче останалите, които работим и през другите дни от годината. Ние също трябва да влезем в ролята на добрия старец.

Тогава на фронта до нас застават любимите ни магазини, на първо място онзи, големият син с жълтите букви, които всички познават. Датчаните си имат хюга, а шведите – ИКЕА. Любимо място за разходка и шопинг с децата през уикендите,в гигантския шоурум на Околовръстното шосе в столицата или за бързи покупки в магазините им в Mall of Sofia, Велико Търново, Пловдив, Варна и Бургас.

ИКЕА е прекрасен магазин за коледни подаръци, защото скандинавските народи знаят това-онова за най-светлия празник.

Както на сайта, така и в магазините, човек винаги може да намери по нещо едновременно оригинално, лишено от компромиси в качеството и носещо коледния дух на крилете си.

Затова сме сглобили един чаровен, уютен по шведскому подбор с предложения за коледни подаръци от ИКЕА – за другите и за вас самите.

Да започваме:


Въртящо се кресло ALEBY

Чистият, скандинавски стил се прегръща с мекото удобство в това въртящо се кресло с регулируема функция на накланяне. Тя позволява всеки да си регулира наклона според движенията и теглото, така че да му е максимално комфортно – това се случва с бутон под седалката. Креслото може и да се заключи в две различни позиции.

Идеален подарък е за меломани, които обичат да прекарват дните между Коледа и Нова година в седнала позиция със слушалки на ушите, в които звучи любимият им изпълнител, дори да не става дума за Марая Кери и Джордж Майкъл с техните празнични хитове.

Супер е и за любители на домашното кино, които биха си пуснали тазгодишните претенди за „Оскар“ и биха се потопили в тях от височината на ALEBY.


Маса с пречиствател на въздух STARKVIND

Eдин от най-идейните икейски продукти е въпросната маса STARKVIND, която може да се настройва ръчно, да се остави да действа в автоматичен режим или да се свърже с входно-изходно устройство, за да се управлява посредством приложението IKEA Home smart, което вероятно е в телефона ви.

В дните, в които въздухът в София е на практика видим, пречиствателите на въздух са супер адекватни покупки, които може да се подаряват на близките с мисъл за здравето им, но да се купят и за вкъщи.

Като дизайн, STARKVIND е характерна масичка за бранда – семпла и естетически обрана, функционална, но в същото време пречиствателят под повърхността я прави продукт с екстра добавен смисъл.


Смарт лампион с Wifi тонколона SYMFONISK

Меломаните доста ще се зарадват и на този подарък, който обединява в едно лампион и Wi-Fi тонколона със 180° звук. Същото важи и за хай-тек маняците и въобще за всички, които обичат джаджите и интересните комбинации между тях.

Продуктът е резултат от съвместната работа между ИКЕА и Sonos, а всеки, който има понятие от звук, добре познава Sonos и е наясно, че там няма пропуски с качеството.


Космическа детска колекция AFTONSPARV

На пръв поглед изглежда, че що се отнася до Коледа, децата са лесни. Първо, за тях се грижи дядо Коледа и второ, има такъв избор на детски играчки, че непосветените в детските подаръци може да се помислят, че е достатъчно просто да грабнеш нещо и готово.

Да, ама днешните деца имат малко общо с децата от предишните поколения. Те не се радват на каквото и да е, те знаят какво искат, оценяват подаръци, свързани с интересите им, не можеш да ги забаламосаш.

Затова настоящата детска колекция в ИКЕА е много приятно попадение: тя е създадена заедно с група деца, запалени по космоса и е насочена към насърчаване на творческата мисъл у децата.
Колекцията се фокусира върху активните занимания и ролевите игри: респективно върху това децата да прекарват повече време едни с други и повече време с родителите си по-малко пред екраните.

Може да избирате между плюшени космонавти и кукли за пръсти за по-малките, та чак до космически кораб и ракети.


Ваучер от ИКЕА

С появата си, ваучерите-подаръци направиха на пух и прах риска да разочароваме някого с подаръка си. Ако не ви се ходи по ръба и не ви се разсъждава дълго дали човекът Х ще хареса дара Y, с ваучера от ИКЕА няма грешка.

Може да го заредите със сума от 10 до 1 000 лв., като няма нужда ползвателят му да използва цялата наличност наведнъж.

Ваучерът важи 36 месеца от датата на закупуване, което е предостатъчно дълъг период и най-туткавите да се наканят да си изберат нещо, а наличността винаги може да проверявана в сайта.


Ароматизирана свещ VINTERFINT

Да, малко е, но в същото време ако трябва да вземете подаръци на целия офис, не е малко. ИКЕА са известни с добрите си свещи и любителите на естествената светлина у дома знаят много добре, че между „свещ“ и „свещ“ разстоянието е като от Кюстендил до Добрич.

Икейските свещи имат разнообразни, тематични аромати като в момента са застъпените зимните: на канела и захар, ябълка, на джинджифилови бисквити, на зимна ела, портокал и карамфил....Ароматите им са нежни и същевременно плътни, а уханието се разнася из цялата къща: ненатрапчиво, но осезаемо – като Коледата, която почуква по вратата.

Одеяло Myrull

През последните години ни прави впечатление, че одеялата не са редки подаръци и в това има смисъл. Те са практични, но и красиви и някак успяват да съчетаят естетската част с приложимата. Това одеяло е изработена от материя, която наподобява вълна, а пухкавата повърхност придава екстра обем и мекота.

За изработката на традиционния кариран мотив на продукта е използвана прекъсната диагонална сплитка, а като цвят може да избирате между коледно червено и зимно светлокафяво.

Идеален подарък за баби, дядовци, вуйчовци и лели, но не само.


Поставка за сервиране ARV BROLLOP

Освен всичко останало, коледните празници са време за гости. Приемаме гости, ходим на гости, после обсъждаме гостите или пък домакините. Дребните, празнични радости.

Поставката за сервиране с капак е винтидж намигване, което, съвсем по икейскому, комбинира ефектност с практическа полза. В нея може да се слагат плодове, кексове, торти, а защо не и баници – всякаква храна, която трябва да стои нависоко и да бъде предпазена от прах и косми.

В същото време обаче в нея може да се сложат коледни LED лампички, с което директно имате на масата бляскава декорация в така модерния тази година лъскав, shiny стил.

Бонус информация: топ канелените кифлички от магазина за храна на ИКЕА също няма да стоят лошо на поставката.


Абажурът STRALA

Mека светлина, празнична атмосфера, уют...тази емблематична за шведския магазин звезда дава всичко това и е супер както за подарък, така и за нова придобивка за вкъщи.

Абажурът може да се комбинира с аксесоари за окачване или основа от серията STRALA и така може да си направите собствена персонализирана лампа, висяща или настолна, според предпочитанията и пространството.

От опит можем да кажем, че стои много ефектно на прозорец, особено ако човек извади късмет и по Коледа навън вали сняг. Готин аксесоар е и за детска стая и предвид звездната форма, се съчетава добре с детската колекция AFTONSPARV, за която стана дума по-горе.

Външна кухня с барбекю на дървени въглища GRILLSKAR

Малко по-скъп и специфичен подарък, който обича гарантира, че получателят му, ако е точният човек, ще се радва като дете от 90-те на LEGO.

Не са много по-готините разговори от тези, които се водят в близост до барбекю, и то такова на въглища. Майсторите на барбекютата знаят, че очакването на въглищата да се разгорят винаги е вълнение за гостите, да не говорим за неподражаемия опушен вкус, който добиват и зеленчуците, и рибата, и месото, приготвени по този начин.

Барбекюто GRILLSKAR e с шкаф и има кухненски остров, на който може да се режат тиквички, да се осоляват заргани и изобщо да се приготвят кулинарни чудеса.

В крайна сметка, по Коледа всичко се върти около чудесата. Тази година може да ги сбъднете с ИКЕА.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

ЦСКА отново победи "Левски"

18:29 - 27.04.2024
Важно днес

Шествия на агитките на "Левски" и ЦСКА ще затруднят движението в София

Очаква се кръстовището на Орлов мост да бъде затворено за кратко около 15:15 - 16:00 ч.

12:33 - 27.04.2024
Важно днес

Русия атакува украинската енергетика в три области

Ударени са четири топлоелектрически централи

11:06 - 27.04.2024
GEN Z дневници

Vol. 19: Кой изобщо слуша Тейлър Суифт, гълъб в парламента, сбогом "Ема Стоун"

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z поколението в "Булевард България"?

10:22 - 27.04.2024