Десетилетие на тормоз, дрога и подчинение: Защо бившата жена на Шон "Диди" Комбс го даде на съд едва сега Снимка: © Getty Images

Рапърът Шон Комбс, известен като Puff Daddy или "Диди", е сключил извънсъдебно споразумение с бившата си жена Касандра Вентура само ден след като тя го обвини в изнасилване, склоняване към проституция и домашно насилие.

54-годишният музикант и 37-годишната певица обявиха, че са постигнали взаимно съгласие, без да дават повече подробности за цената, на която Вентура е оттеглила съдебния си иск.

Комбс се запознава с Каси Вентура през 2005 г. По това време тя още е на 19, а той - прочут по цял свят музикант и продуцент, баща на 6 деца от различни жени.

Тогава тя подписва договор със звукозаписната му компания Bad Boy Records, a през 2007 отношенията им се превръщат от професионални в интимни - и то в продължение на 11 години, до 2018.

Връзката им е на приливи и отливи - с много раздели и помирения. Няколко пъти се е стигало и до намеса на полицията заради семейни скандали, отразявани в таблоидите. Една от последните им изяви заедно е на Met Gala през май 2018, едно от най-важните събития в света на модата и шоубизнеса.

През това време, според жалбата на Вентура, "всички аспекти на живота ѝ са били контролирани или от г-н Комбс, или от мениджърските му компании".

Вентура е видяла и най-доброто, и най-лошото от живота с Puff Daddy - луксозни подаръци, коли, имения, но и тежка ревност, и грубо физическо и психическо насилие.

  • Жената твърди, че е подлагана на побоища от страна на музиканта, които са били толкова тежки, че се е налагало да се крие в хотелски стаи в продължение на дни, за да може раните ѝ да заздравеят.
  • Комбс я е принуждавал и да участва в сеанси с мъжки проститутки, в които винаги са употребявани екстази, кокаин, успокоителни, кетамин, марихуана и алкохол. При това - Комбс е правил записи на оргиите, които продължава да пази.
  • В други ситуации, когато тя се е срещала с бившия си приятел Kid Cudi, Комбс е заплашвал съперника си със закани, че ще взриви колата му.

Защитата на Комбс отричаше всички обвинения. Екипът му твърди, че Вентура е изнудвала продуцента с ултиматум, че ако не получи 30 млн. долара обезщетения, ще публикува компромати срещу него в книга за връзката им.

Нейните защитници обаче твърдят, че Вентура е отказала предложена от него сума в размер на десетки милиони и е предпочела да внесе жалбата си пред съда, за да "даде глас на всички жени, които страдат в мълчание".

Двамата са разделени вече 5 години. Защо едва сега Касандра Вентура решава да излезе публично и да говори за това?

Певицата е провокирана към действие поради факта, че само след няколко дни вече няма да има законово право да предяви претенции към насилника си.

  • В Ню Йорк действа т.нар. Закон за пълнолетните жертви на насилие. В края на 2022 г. той осигури едногодишен срок, в който хората, пострадали от сексуален тормоз в миналото, имаха право да заведат дела срещу насилниците си със задна дата.
  • Това изключение важи за жертвите, които по една или друга причина са предпочели да не подават жалба до полицията и съда във времето на извършеното престъпление.
  • Този "прозорец" в давността на сексуалните криминални деяния даде възможност и на Елизабет Джийн Карол да заведе дело срещу бившия президент Доналд Тръмп и да го осъди заради посегателството му срещу нея от преди 30 години.
  • "Прозорецът" се затваря на 23 ноември по силата на заложения в закона срок.

Вентура е решила да действа в последната му седмица.

"След години на мълчание и мрак най-после съм готова да разкажа своята история и да говоря както от свое име, така и от името на други жени, които се сблъскват с насилие и тормоз в личните си отношения", пише тя в жалбата си пред съда в Ню Йорк.

Днес Касандра Вентура е щастливо омъжена за треньора си Алекс Файн, с когото имат две деца.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Израел нападна Ливан и започна "нова фаза на войната" срещу "Хизбула"

Израел започна да нанася удари по цели в Ливан в поредна ескалация на напрежението

20:01 - 19.09.2024
Важно днес

Законът на "Възраждане" за чуждестранните агенти се провали в парламентарна комисия

Законопроектът беше отхвърлен още на първо четене и събра подкрепа само от "Възраждане"

19:03 - 19.09.2024
Живот

Висша мода по халат: Риана, Изабел Юпер и новата мания по комфортни дрехи

Нова тенденция превръща халатите за баня в облекло от висшата мода

18:50 - 19.09.2024
Технологии

Huawei представи 14 нови смарт часовника. Сред тях и за 24-часово следене на кръвното

И тази година Huawei избра Барселона, за да представи новите си смарт часовници

17:50 - 19.09.2024
Важно днес

ЕС праща 160 млн. евро на Украйна, взети от замразени руски активи

Средствата ще отидат за хуманитарна помощ и ремонти на енергийната инфраструктура

16:44 - 19.09.2024
Текстове от партньори

Player 0.0 е първото по рода си виртуално състезание за почитателите на F1®, в което най-добрият шофьор е този, който не пие

Участниците ще се състезават на специални симулатори за място на световния финал, където ще могат да се изправят срещу трикратния световен шампион във F1® и официален посланик на Heineken® 0.0 Макс Верстапен

16:31 - 19.09.2024