Комично изпълнение на проект за пътно строителство на стойност над 1 млн. лв. по европейска програма стана сензация в социалните мрежи.

Репортаж на Нова ТВ показа как 300-метрова отсечка в село Мадан (на 30 км от Монтана в община Бойчиновци) е регулирана с 14 еднакви пътни знака "Път с предимство", разположени по конец през няколко метра. 

"За поставянето на знаците отговарят проектантите. Проектът е съгласуван и финансиран. Предстои приемателната комисия да се произнесе дали трябва да бъде така", казва кметът на общината. По думите му - възможно било проектантът е искал да повиши вниманието на шофьорите. Според репортажа, улицата всъщност води до гробищния парк на селото. 

КАТ-Монтана, който отговаря за контрола на движението в този район, не е давал одобрение за поставянето на 14 еднакви знака на прав път. 

Кметът на с. Мадан коментира, че излишните знаци са му направили впечатление, но предположил, че приемателната комисия ще поправи грешката. 

Ремонтът на 360 метра от улица "Христо Смирненски" в селото е направен с финансиране по Програмата за развитие на селските райони.

Той е част от по-голям проект, спечелен от община Бойчиновци за ремонт на улици и общински пътища, за който са договорени 1 062 535 лв. Строителни работи се правят и в селата Лехчево и Владимирово, а срокът за приключване е май 2022 г.  

Според справката в Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС, изпълнителят на проекта е "Строител Криводол" ЕООД. Авторският надзор е възложен на "Ави инженеринг БГ", а строителният надзор - на "Мега строй инженеринг". 

Общата дължина на предвидените за реконструкция и рехабилитация улици в трите села е 1 864 метра.

Прочети