16 положителни проби на Covid-19 във футболния "Черно море" Снимка: © chernomorepfc.bg

Общо 16 футболисти и служители на футболния "Черно море" са дали положителни проби за Covid-19. Това обявиха от официалния сайт на "моряците", а след това новината бе потвърдена на пресконференция на здравния министър Кирил Ананиев и Националния оперативен щаб.

След като футболистът от "Царско село" Мартин Кавдански е дал положителна проба за коронавирус след срещата с "Черно море" на 5 юли, бяха направени тестове на представителния отбор на клуба от Варна.

"За съжаление, резултатите установиха 16 положителни проби. Всички футболисти с положителен тест са карантинирани, като сме взели необходимите предпазни мерки. Уведомили сме медицинската комисия и отдел спортно-технически на БФС, като очакваме техните указания", съобщиха от "Черно море".

Съгласно предписанията на медицинската комисия, в деня преди мача с „Арда“, насрочен за 06.07.2020 г., отново ще бъдат тествани футболистите, включително тези от юношеските формации на клуба, които ще попълнят групата за двубоя.

Това е вторият отбор от елита на българския футбол, който обяви, че има сериозен брой заразени. Това се случи и в "Царско село", като футболистите им с коронавирус са четирима.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Европейски дневници

ЕС иска да спре нова функция в TikTok, която плаща на потребители да гледат видеа

EK започна процедура срещу TikTok

11:35 - 23.04.2024
Важно днес

Ученички от НПМГ ще защитават проекта си в световен конкурс на НАСА

Идеята им за дрон, който предвижда пожари, ще ги отведе в космическия център на НАСА

10:49 - 23.04.2024
Бизнес

Калкулаторът, с който бизнесът може да измери колко е „зелен"

Повече за зеления калкулатор научаваме от Константин Киров

08:20 - 23.04.2024