Снимка: © Getty Images

189 са заразените с Covid-19 в България за изминалото денонощие. Те са факт след 2161 направени PCR-теста, а това означава, че 8,74% от пробите са положителни.

Най-много заразени са регистрирани в София - 92. Следват Варна (16), Благоевград (15), Пловдив (8), Русе и Габрово (по 7).

Активните случаи у нас нарастват до 4668, тъй като излекуваните през последните 24 часа са по-малко от заразените - 54. Общо оздравелите от началото на пандемията са 5306, а положителните проби са 10 312.

Починалите вследствие на коронавирусна инфекция в България от началото на епидемията са 338. Един нов случай е регистриран през последното денонощие. Става въпрос за мъж на 73 г. с диабет, сърдечно заболяване, хронично неврологично заболяване, хронично бъбречно и белодробно заболяване.

Националната информационна система показва, че медицинските служители, при които е констатиран новият коронавирус у нас, са 606. Нови 4 случая са регистрирани през изминалите 24 часа. От тях 1 е установен при лекар, 1 - при санитар и 2 - при друг медицински персонал.

В болници са настанени 694 пациенти с доказан Covid-19, а хората в тежко състояние са 33 - те се намират в интензивни отделения и клиники.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Мъж загина, а три жени са ранени при тежка катастрофа край Пловдив

Три автомобила са участвали в инцидента

Протестът на градския транспорт в София ще пропуска само ученици за матурите

Трафикът в столицата ще е силно затруднен след 8:30 ч.

Защо Путин подцени Украйна и как ФСБ заложи провала на войната

Пълна изолация, извънредна подозрителност, корумпирани служби за сигурност и засилено желание за мъст - мотивите за военната инвазия

Lenovo Tab P12 Pro – отличителен, вълнуващ и продуктивен

Моделът разполага с втори безжичен екран за компютър